havadurum

Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 Turu Eşleşmeleri Açıklandı! İşte Dev Maçlar…

Avrupa’nın en büyük futbol organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu eşleşmeleri bugün yapılan kura çekimiyle belli oldu. İşte Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu eşleşmeleri ve maç tarihleri…

1306

Şampiyonlar Ligi’nde 2022-23 sezonunun grup etabı, salı ve çarşamba günü oynanan maçlarla tamamlandı. E, F, G, H gruplarında oynanan maçların ardından ilk 2 sırada tamamlayan takımlardan Atletico Madrid (E1), Borussia Dortmund (F1), Manchester City (G1) ve Barselona (H1) grup lideri olarak, Lazio (E2), PSG (F2), RB Leipzig (G2) ve Porto (H2) ise grup ikinci olarak son 16 turuna yükseldi. A, B, C ve D gruplarında ilk 2 sırada tamamlayan takımlardan Bayern Münih (A1), Arsenal (B1), Real Madrid (C1) ve Real Sociedad (D1) grup lideri olarak, Kopenhag (A2), PSV (B2), Napoli(C2) ve Inter (D2) ise grup ikincisi olarak son 16 turuna yükselmişti.

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu eşleşmeleri bugün gerçekleştirilen kura çekimiyle belli oldu. Avrupa’nın en prestijli organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamalarını ilk iki sırada bitiren takımlar, son 16’ya yükselmişti. Bugün İsviçre’nin Nyon şehrindeki UEFA merkezinde yapılan kura çekimiyle de Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu eşleşmeleri belirlendi.

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Eşleşmeleri

İşte Şampiyonlar Ligi son 16 turu eşleşmeleri:

  • FC Porto (A1) - Arsenal (E2)
  • Napoli (C1) - Barcelona (F2)
  • Paris St Germain (H2) - Real Sociedad (G2)
  • Inter Milan (C2) - Atletico Madrid (H1)
  • PS Eindhoven (D2) - Borussia Dortmund (G2)
  • Lazio (E1) - Bayern Münih (B1)
  • Copenhagen (A2) - Manchester City (G1)
  • Leipzig (F2) - Real Madrid (F1)

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Maç Tarihleri

Çift maçlı eleme sistemine göre oynanacak son 16 turunun ilk maçları, 14-15 ve 21-22 Şubat 2023, rövanşları ise 7-8 ve 14-15 Mart 2023 tarihlerinde yapılacak.

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Eşleşmeleri Analizi

Şampiyonlar Ligi son 16 turu eşleşmeleri arasında dikkat çeken bazı karşılaşmalar var. Bunlardan biri, geçen sezonun yarı finalistlerinden Paris Saint Germain ile İspanya’nın sürpriz takımı Real Sociedad arasındaki mücadele. Bu maç, iki takımın da ofansif futbol anlayışlarını yansıtacak bir karşılaşma olabilir. Paris Saint Germain, kadrosunda Neymar, Mbappe, Messi gibi yıldızlara sahipken, Real Sociedad, Oyarzabal, Isak, Silva gibi genç ve yetenekli oyuncularla dikkat çekiyor.

Bir diğer ilgi çekici eşleşme ise, Napoli ile Barcelona arasında. Bu iki takım, 2020 yılında Şampiyonlar Ligi son 16 turunda karşılaşmış ve Barcelona, Napoli’yi 1-1 ve 3-1’lik skorlarla eleyerek çeyrek finale yükselmişti. O maçlarda, Napoli’nin teknik direktörü Gennaro Gattuso, Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi’ye sert müdahaleler yapmış ve ikili arasında bir gerginlik yaşanmıştı. Şimdi, Napoli, Barcelona’dan rövanşı almak istiyor.

Şampiyonlar Ligi son 16 turu eşleşmelerinde bir başka çekişmeli maç ise, Lazio ile Bayern Münih arasında. Bu iki takım, 2001 yılında Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde karşılaşmış ve Bayern Münih, Lazio’yu deplasmanda 1-0, evinde ise 2-1’lik skorlarla eleyerek yarı finale yükselmişti. O maçlarda, Bayern Münih’in forveti Giovane Elber, Lazio’nun savunmacısı Alessandro Nesta’nın şutlarını kurtararak yıldızlaşmıştı. Şimdi, Lazio, Bayern Münih’ten intikam almak için sahaya çıkacak.


Şampiyonlar Ligi son 16 turu eşleşmeleri, futbolseverleri heyecanlandıran maçlara sahne olacak. Avrupa’nın en iyi takımları, kupayı kazanmak için mücadele edecek. Şampiyonlar Ligi son 16 turu maçlarını kaçırmayın! (Haber Merkezi)

Paylaş