Salgınla mücadeleye devam

1666

 Coronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor.  Ülke genelinde tedbirler artarak devam ederken, yerel yönetimlerde salgınla mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürüyorlar. Çanakkale Belediyesi tarafından salgınla mücadele kapsamında tedbir çalışmaları aralıksız sürüyor. Salgınla mücadele kapsamında kent genelinde dezenfekte çalışmaları yapılırken, çöp konteynırları da ekipler tarafından dezenfekte edildi. Yine, Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de can dostlar için kent genelinde çalışma yürüterek, her gün düzenli olarak pek çok noktaya mama bırakıyor. Çalışmalar kapsamında 65 yaş ve üzeri kentlilerle telefon aracılığıyla iletişim kuran Çanakkale Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezi`nin uzman kadrosu, ihtiyaç tespitinde bulunuyor.

 
“Dezenfekte çalışmaları aralıksız sürüyor”
Salgın hastalık riskine karşı çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Çanakkale Belediyesi tarafından kent genelinde düzenli olarak temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştiriliyor. Koruyucu önlemler kapsamındaki çalışmalarını yürüten Çanakkale Belediyesine bağlı ekipler tarafından, cadde ve sokakların genel temizliği ve dezenfeksiyonu sağlanırken, kentlilerin sıklıkla kullandığı ortak alanlardan olan pazaryerleri de kurulum öncesi dezenfekte ediliyor. Kent genelindeki çalışmalar rutin olarak sürdürülüyor. Salgın hastalık riskine karşı alınan önlemler kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye ekipleri, yeraltı Çöp konteynerlerini dezanfektan sıvılar ile dezenfekte etti.
“Can dostlar için mama”
Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında kentteki can dostlar için de çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Salgın hastalık riski nedeniyle kafe ve lokantaların geçici olarak kapatılması sonucu sokak hayvanlarının artan beslenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de can dostlar için kent genelinde çalışma yürüterek, her gün düzenli olarak pek çok noktaya mama bırakıyor.
 
“65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçları tespit ediliyor
Çanakkale Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle geçirilen zor günlerde 65 yaş üstü kıdemli kentlilere de desteklerini sürdürüyor. Bu kapsamda salgın hastalık sebebiyle sokağa çıkma kısıtlılığı bulunan 65 yaş ve üzeri kentlilerle telefon aracılığıyla iletişim kuran Çanakkale Belediyesi Altın Yıllar Yaşam Merkezi`nin uzman kadrosu, ihtiyaç tespitinde bulunuyor. Konuya ilişkin kıdemli kentliler için bir mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, "Sevgili kıdemli hemşerilerim; yaşadığımız bu zor süreçte birbirimize uzakta değil bir telefon kadar yakınız. Altın Yıllar Yaşam Merkezimizin uzman kadrosu sizlerin 7/24 hizmetinde olacak! Siz yeter ki evde kalın" dedi.   (Oya Koyuncu)
Paylaş