Salgına karşı yerel mücadele sürüyor

1396

 Cronavirüs salgınına karşı top seferberlik devam ediyor. Hükümet tarafından yeni önlemler alınmaya başlarken, yerel yönetimlerde virüs salgınına karşı tedbir çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çanakkale Belediyesi tarafından çalışmalar hız kesmezken çalışmalar kapsamında dezenfektasyon çalışmaları rutin aralıklarla devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine gıda dağıtımı sürerken, sokak hayvanları için mama dağıtımı da devam ediyor. Çanakkale Belediyesi tarafında çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada;  “Çanakkale Belediyesine bağlı ekipler, salgın hastalık riskine karşı alınan tedbirler kapsamında çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Çanakkale Belediyesi ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda, kent genelinde cadde ve sokaklar başta olmak üzere tüm ortak kullanım alanlarında rutin aralıklarla dezenfeksiyon çalışmaları yürütülüyor” denildi.

“Dayanışma paketleri ihtiyaç sahibi kentlilerle buluşturuluyor”

İhtiyaç sahiplerine gıda dağıtımlarının devam ettiği belirtilen açıklamada; “Çanakkale Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde maddi durumu elverişli kentliler ile ihtiyaç sahipleri arasında da köprü olarak, hazırlanan dayanışma paketlerinin dağıtımını gerçekleştiriyor. Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşanılan bu zor süreçte ihtiyaç sahipleri de unutulmuyor. Çanakkale Belediyesi tarafından hazırlanarak dağıtımı gerçekleştirilen erzak paketlerinin yanı sıra, yine ihtiyaç sahiplerine kentlilerden de destek geliyor. Bu kapsamda, salgın hastalık nedeniyle işsiz kalan, çalışamayan, ekonomik sıkıntıları artan kentliler için ekonomik gücü olan kentlilerin de destekleriyle hazırlanan ve gıda ürünlerinden oluşan dayanışma paketleri ihtiyaç sahibi kentlilerle buluşturuluyor” denildi. 
 
“Kentin çeşitli noktalarında yer alan beslenme noktalarına düzenli olarak mama bırakılıyor”
Açıklamada; “Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Çanakkale Belediyesi, kentteki can dostları da unutmuyor. Salgın hastalık riski nedeniyle kafe ve lokantaların geçici olarak kapatılması ve çoğu kişinin zamanlarının büyük bir bölümünü evlerinde geçiriyor olması sonucu sokak hayvanlarının artan beslenme ihtiyaçları, düzenli olarak Çanakkale Belediyesi ve gönüllüler tarafından gerçekleştiriliyor. Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sokak hayvanlarının beslenme noktaları artırılırken, Patican Haklarını Koruma Derneği Başkanı Gül Çetin ve dernek üyelerinin de destekleriyle kentin çeşitli noktalarında yer alan beslenme noktalarına düzenli olarak mama bırakılıyor. Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ayrıca, kedi ve köpeklerin yanı sıra kordon boyunun daimi misafirleri olan martı ve güvercinleri de besliyor” denildi. 
(Zeynep Kocaman)
Paylaş