havadurum

Sakatlar Haftası kutlanıyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de Sakatlar Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

542
10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Sakatlar Haftası’nın programı belli oldu. Sakatlar Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında 10 Mayıs Perşembe günü saat 09:30 Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni gerçekleştirilecek. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılacağı törenin ardından protokol ziyaretleri düzenlenecek. Aynı gün saat 12:00 de Halk Bahçesi’nde kermes düzenlenecek. Saat 15:00-17:30 arasında ise Çimenlik Kalesi’nde bir günlük asker olacak olan engellilere terhis belgeleri takdim edilecek. Hastane bayırı halı sahasında saat 21:00-22:00 arasında protokol üyeleri ile işitme engelliler arasında maç yapılacak.  16 Mayıs tarihine kadar çeşitli etkinliklerle Sakatlar Haftası coşkuyla kutlanacak.
 
 
Başkan Gökhan’dan kutlama mesajı
Mesajında “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatlarını kolaylaştıracak, geleceğe güvenle bakmalarını sağlayacak koşulların oluşturulması ve sürdürülebilir kılınması, sosyal devlet anlayışının vazgeçilmez bir ilkesidir” diyen Gökhan şu ifadelere yer verdi: “Engellilerimizin kent yaşamından da sosyal-fiziksel etkin olarak faydalanabilmeleri, ulaşabilir olmaları, çağdaş yerel yönetim anlayışının da önemli ve öncelikli görevlerindendir. Bizler yerel yönetim olarak engelinden dolayı hiç bir vatandaşımızın yaşamın ve kentin sunduğu  imkanlardan yoksun kalmamasına özen gösteriyor, onların  yaşamdan daha fazla tat almalarını, daha sıkı bağlanmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Engellilerimizin daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmelerine olanak yaratılması amacıyla haklarını savunduğu, seslerini duyurduğu 10-16 Mayıs Engelliler Haftası`nda  düzenledikleri etkinlikleri destekliyor, bu önemli haftada kısa zamanda kentimize kazandırmayı planladığımız "Ağır ve Orta Engelliler Eğitim Merkezi’mizi tüm engelli ve ailelerinin hizmetine sunmak için sabırsızlandığımı belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; bu haftanın toplumsal duyarlılığımızın artmasına katkı sunması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza geleceğe daha umutla bakabilecekleri huzurlu ve mutlu bir yaşam dileğiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 
 
Kutlu engellileri unutmadı
10-16 Mayıs Sakatlar Haftası’nı kutlayan AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu; “Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de yüzde 12 gibi büyük bir oranda engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Engellilik konusu yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren önemli konulardan biridir. Engelli vatandaşlarımızın hayata katılımlarının sağlanması ve hayat standartlarının iyileştirilmesi, yükseltilmesi çağdaş bir toplum anlayışının parçasıdır. Bunların bilinciyle eğitimden sağlığa, kültür ve sanattan, spor ve kent standartlarının iyileştirilmesine, ulaşımdan psikolojik ve sosyal desteğe kadar çok ciddi düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Toplum içerisinde önemli bir nüfusu oluşturan engelli vatandaşlarımızın bu haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin en önemli hedeflerin-den biridir. AKP hükümeti olarak yaptığımız yasal düzenlemelerle `engelsiz bir Türkiye` özlemine paralel olarak 8.5 milyon engelli vatandaşı ve ailelerini evlerine hapseden kısıtlamaların giderilmeye başlandığını görmek bizim açımızdan sevindirici olup umut vericidir. Günümüz çağdaşlık göstergeleri arasında yer alan eğitim, sağlık ve ekonomik gelişmişlik kavramları içinde olduğu kadar, insan haklarına ilişkin göstergelerde de özürlülerin durumu önem kazanmıştır” dedi.
Paylaş