havadurum

Şahin sergilerine devam ediyor

Belgin Şahin’in yeni sergisi İstanbul’da açıldı...

956
 
 
 
Sanatçı hayatın acımasızlığına karşı küçük mutlulukları hatırlatıyor. Bozcaada Sanat Galerisi’nin yöneticisi seramik sanatçısı Belgin Şahin’in yeni sergisi “Küçük Mutluluklar” Beyoğlu’nda Arkeo Pera Galerisi’nde açıldı. Şahin’in bu sergisinde son dönemde yaptığı 15 eser sergileniyor. Bunlara ek olarak “Küçük Mutluluklar” enstalasyonu sergi ziyaretçilerine hoşgeldiniz diyor.
 
Beşinci kişisel sergisinin “Küçük Mutluluklar” olmasını Şahin şöyle açıklıyor: “Bozcaada Rengigül Galerisi’nde 2007 yılında açılan ilk sergimin adı Masumiyet Çağı idi. Orada da başta çocuklar olmak üzere hayatın masum ve temiz güzelliklerini insanlara hatırlatmak istemiştim. Arada beş yıl geçtikten sonra aynı temaya döndüm, çünkü sanırım hayatın masum ve küçük mutluluklardan oluştuğu düşüncesi benim hayata bakışımı yansıtıyor. Annesinin kocaman ayakkabılarını giymiş küçük kız çocuğu, arkadaşlarına gösteriş yapmak için takla atan erkek çocuğu, kilosuna bakmadan havaya zıplayan çocuk balerin… Bizi gülümseten, hayatın acımasızlığına karşı içimizi ısıtan davranış ve hareketler… Koştura koştura yaşayan insanlara bu küçük mutlulukları hatırlatmak istedim. Bir an durup çevrenize bakın demek istedim. Sanatın amacı da biraz bu değil mi?”
 
5 Ocak tarihine kadar süren sergiden bazı örnekler bu yaz Bozcaada Sanat Galerisi’nde de gösterime çıkacak. Yurt içinde ve yurtdışında pek çok karma sergiye de katılmış olan sanatçı, 2009 yılında Çanakkale’de Manfred Korfman Kütüphanesi’nde de Troialı Kadınlar adlı bir sergi açmıştı. Şahin, Bozcaada Sanat Galerisi’nde 2013 sezonunun her zamanki gibi çok hareketli geçeceğini söylüyor ve “Sürpriz sergiler var, baharı sabırsızlıkla bekliyorum” diyor.
Paylaş