havadurum

Sahil Güvenlik’ten Ayvacık’ta Kaçak Göçmen Baskını

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında 34 kaçak göçmen yakalandı.

753

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında kaçak göçmen taşıyan bir lastik bot, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından durduruldu. Bot içindeki 34 kaçak göçmen, Küçükkuyu Sahil Güvenlik Karakolu’na götürüldü. Kaçak göçmenler daha sonra Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

Sahil Güvenlik Ekipleri Harekete Geçti

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında lastik bot içinde kaçak göçmenler olduğu tespit eden Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-12), Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekiplerine haber verdi. Bölgeye giden Sahil Güvenlik Botu ‘TCSG-6’, lastik botu durdurarak içindeki 34 kaçak göçmeni yakaladı.

Kaçak Göçmenler Geri Gönderme Merkezi’ne Teslim Edildi

Yakalanan kaçak göçmenler, Küçükkuyu Sahil Güvenlik Karakolu’na getirildi. Burada yapılan işlemlerin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi. Kaçak göçmenlerin hangi ülkelerden geldikleri ve nereye gitmeye çalıştıkları henüz bilinmiyor.

Ayvacık, Kaçak Göçmenlerin Geçiş Noktası

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi, Ege Denizi üzerinden Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan kaçak göçmenlerin sıkça kullandığı bir geçiş noktası. Sahil Güvenlik ekipleri, son yıllarda bu bölgede çok sayıda kaçak göçmen operasyonu gerçekleştirdi.

(İHA)

Paylaş