Sağlıklı yaşam yürüyüşü

3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında protokol üyeleri ve öğrenciler 18 Mart Stadyumu`ndan başlayarak Valilik binası önüne kadar yürüyüp, sağlıklı yaşam mesajı verdi.

379
 
Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde Çanakkale`de düzenlenen ``Çanakkale Geçilmez Yürüyüşten Vazgeçilmez`` etkinliği 18 Mart Stadyumu`ndaki törenle başladı. Vali Güngör Azim Tuna`nın eşofman ve spor ayakkabıları ile katıldığı yürüyüşe Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile birlikte çok sayıda protokol üyesi ve öğrenci katıldı.
 
Törende konuşan Vali Tuna, yapılan araştırmalara göre ülkede yüzde 70`in üzerinde hareketsiz yaşayan bir topluluk bulunduğunu, bunun neticesinde bir çok sağlık probleminin yaşandığını söyledi. Toplumun, her gün yarım saat yürümeyi alışkanlık haline getirebilmesi halinde sağlık problemlerinin bir çoğunun kurtulabileceğini belirten Tuna; “Bu nedenle her gün en az 30 dakika yürüyüş diyoruz. Temennimiz sağlıklı bir yaşam” dedi.
 
Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük ise bu etkinlik ile Çanakkale halkına fiziksel aktivite alışkanlığını kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.
 
Konuşmaların ardından Vali Tuna, yürüyüşün startını verdi. Cevat Paşa Ortaokulu öğrencilerinin oluşturduğu mehteran takımı eşliğinde başlayan yürüyüşe katılanlar Atatürk Caddesi`ni takip edip Balıkesir Caddesi ve Kordon boyundan Valilik binası önüne kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlara su ve elma ikram edildi.
Paylaş