Sağlık için yürüdüler

Çanakkale de sağlık için hareket et günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde dengeli beslenmenin önemi ve obezite tehlikesine dikkat çekildi...

641
10 Mayıs sağlık için hareket et günü Çanakkale`de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sağlık il müdürlüğü önünde başlayan ve cumhuriyet meydanında sona eren yürüyüş etkinliğine Çanakkale Vali Yardımcısı Canan Hancer Baştürk, Eğitim şube müdürü Gülşen Gürsu, Halk sağlığı müdürü Doktor Burhan Kütük ve sağlık çalışanları katıldı.
 
Cumhuriyet meydanında kurula stantta boy ve kilo ölçümleri yapıldı. Vali Yardımcısı Canan Hancer Baştürk te boy kilo ölçümü yaptırarak bilgiler aldı. Cumhuriyet medyanın da düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Halk sağlığı müdürü Doktor Burhan Kütük, “Dengeli Beslenme", "Hareketli Yaşam Tarzı", "Obezite İle Mücadele" ve "Fiziksel Aktivite" konularında halkımızın bilinçlenmesi ve farkındalığın sağlanması amacıyla birçok eğitim seminerleri ve etkinliklere yer verilmiştir” dedi.
 
Kütük konuşmasında şunları söyledi; “”Öncelikle obezitenin ve beraberindeki birçok kronik hastalığın önlenmesi adına olumsuz davranışların yerine doğru yaşam tarzının benimsenmesi ve hayat kalitesinin arttırılması ile ilgili tedbirlerin hayata geçirilmesidir. Bu amaç doğrultusunda hedeflerimiz halkımızın daha fazla yürümesi, daha az asansör kullanması, daha az araç kullanması, günlük egzersiz alışkanlığı kazanması tabiri caizse günlük tüketilen gıdalarla alınan kaloriden, daha fazlasını yakmasıdır. Diğer bir hedefimiz ise, başta yatağa bağımlı halde olan obezite hastalarımızın iyileştirilmesi ve fazla kilolu bireylerimizin normal kilolarına kavuşmalarına destek verilmesidir. Böylece toplumumuzun daha sağlıklı yaşaması yönünde önemli mesafeler alınarak hem bireylerin hem de ülkemizin sağlık göstergeleri yükseltilmiş olacaktır. Bu gün de bu yürüyüş etkinliğimizde sembolik de olsa toplumu harekete geçirmek için yeni bir adım daha atmış oluyoruz.”
Paylaş