havadurum

Sağlık çalışanlarından tayin tepkisi!

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, “Sağlık Bakanlığı her dönem olduğu gibi bu yılda 2015 Mayıs ayı kurum içi atama yönetmeliğini ilan etmiştir. Ancak İl Sağlık Müdürlüğü’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da Mayıs dönemi kurum içi personel dağılım cetveli olan PDC ilanını zamanında ve uygun bir şekilde yayınlayamamıştır” dedi.

895
Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, Sağlık Bakanlığı’nın iller arası tayin dönemi kurum içi olan yani ilçelerden merkeze gelmek isteyen sağlık çalışanlarının hizmet puanı esasına dayandırılarak tayin istemesinin sağlanması ve açık kadrolara tayinlerin yapılmasını kanun ve yönetmeliklerle belirlendiğini ifade ederek “Ancak ne hikmetse Sağlık Müdürlüğü bu uygulamayı hiçe saymış, keyfi uygulama yapmak suretiyle çalışanların tayin isteme haklarını gasp etmiştir.Sağlık Müdürlüğüne sormak istiyorum; PDC ilanı olmazsa ilçelerde çalışan sağlık çalışanları merkeze nasıl ve neye istinaden tayin talebinde bulunabileceklerdir? Başka bir yöntemi veya usulü var mıdır? varsa biz dahil tüm kamu oyu bunu merak etmektedir. Yıllardır kanun ve yönetmeliklere aykırı hareket ederek tayin ve geçici görevlendirme yapan Sağlık Müdürlüğü, çalışanları yıllardır geçici görevle çalıştırmaktadır. Geçici görev süresini 6 ayla sınırlayan kanun ve yönetmeliklere karşın Sağlık Müdürlüğü, yıllardır Sağlık Çalışanlarını (Att, Paramedik ve Şoför) nasıl geçici görevle çalıştırmaktadır? Eğer Kurumun personel ihtiyacı varsa neden bu kadar uzun süredir tayinleri yapılmamıştır? Kadrosu merkezde olup ilçede veya kadrosu ilçede olup merkezde çalıştırılmasının yasal dayanağı var mıdır? Varsa gerekçesinin açıklanması gerekmektedir. Keyfi olarak tayinlerin veya geçici görevlerin yapıldığını da bilmekteyiz. Bu tür keyfi uygulamaları Sayın Valimize de tarafımızca iletilmiş olup, sorun teşkil eden uygulamalar hakkında kendisinden çözüm noktasında gerekli hassasiyeti göstermesini ve mağdur olan Sağlık Çalışanlarının mağduriyetlerini gidermesi istiyoruz” dedi.
Turan Çavdar, geçici görev konusunda da yanlış uygulamaların sürdüğünü öne sürerek “Ayrıca şahsımca sorun teşkil eden konu BİMER e yazılmış ve kurumca gerekli takibat devam etmektedir. Sağlık Müdürlüğü’nün Bimer’e vereceği cevabı da çok merek ettiğim bir gerçektir. Artık yapılan usulsüz ve uzun süreli geçici görevlendirmeler, Kurumca ilan edilmeden yapılan tayinlerden sağlık çalışanları bıkmış usanmıştır. Hastanelerin 24 saat ilkesine göre çalıştığı bu sebepten nöbetlerin olduğunu herkes tarafından bilinmektedir. Personel yetersizliği sebebi ile nöbetlerin tek hemşire tarafından tutulmak zorunda kalındığı Yönetimlerce tarafımıza bildirilmektedir. Ancak idarenin ve şahsımın da bildiği üzere 33 sağlık çalışanının kurum dışında geçici görevle çalıştırıldığı bir gerçektir.Sebebinin ne olduğu hangi gerekçeyle ihtiyacı olan bir kurumdan ihtiyacı olmayan kurumlara geçici görev yapılmaktadır.Geçici görevin gerekçesi herkesin bildiği gibi ihtiyaca binaendir.İhtiyaç nereyedir? Biz dahil tüm kamu oyu bilmek istemektedir. Sayın Valimizin ve Yöneticilerimizin konuya gösterecekleri hassasiyetleri için şimdiden teşekkür eder, saygılar sunarım” şeklinde konuştu.
Paylaş