Sadece 17 Burda değil

1449

 Çanakkale`de 2015 yılının Nisan ayında hizmete giren 17 Burda AVM, bölgenin en büyük ölçekli AVM`si olma konumunu koruyor. Çanakkalelilerin de benimsediği 17 Burda AVM gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Toplam 36 bin metrekare kiralanabilir alanın mevcut olduğu 17 Burda AVM`de şu anda yüzde 99 kiralanabilir alan dolu durumda ve 112 firma hizmet veriyor. Yakın dönemde ise üç yeni firma 17 Burda AVM`de hizmete girecek. Bunlardan ilki bugün hizmete girecek olan Tekzen Mağazası... Tekzen, Çanakkale`deki üçüncü şubesini 17 Burda AVM`de açacak. Şubat ayının ilk haftasında ise 300 metrekare alanı kapsayan bir kafe açılacak. Yine Şubat ayının ilk haftasında bir organizasyon şirketinin 35 metrekarelik alanda hizmet vermeye başlayacak. Bu dükkanlar açıldığında 17 Burda AVM`deki açılmış mağaza sayısı 115`i bulacak. 17 Burda AVM`nin günlük ziyaretçi sayısı ortalaması ise özel günler, hafta içi günler ve hafta sonu günlerde farklılık gösteriyor. Hafta içi günlerde 11 bin civarında ziyaretçi 17 Burda AVM`ye giriş yapıyor. Hafta sonu 17 Burda AVM`ye giriş sayıları ise 19-20 bin bandında seyrediyor. 17 Burda AVM`nin aylık ziyaretçi sayısı ise 375 bin kişiyi buluyor. Geçtiğimiz Aralık ayında ise 438 bin kişi AVM`yi ziyaret etti. 17 Burda AVM`nin bugüne kadarki rekor ziyaretçi sayısı Aralık 2016 tarihinde yaşandı, Aralık ayındaki ciro miktarı 19,5 Milyon TL olarak gerçekleşti. Yine geçtiğimiz 2 Aralık tarihinde AVM tarafından başlatılan içinde arabanın da olduğu 17 farklı hediye kampanyası Şubat ayının 11`inde noter huzurunda yapılacak çekiliş ile sahiplerine teslim edilecek. Çekiliş gününde Çanakkale`nin tanınan grubu Sarpedon da katılımcılara konser verecek. 2016 yılında 17 Burda AVM`yi ziyaret eden kişi sayısı ise 4 buçuk milyon. 

 
Çocuklara yönelik etkinlikler
17 Burda AVM`de sömestr tatili boyunca çocuklara yönelik etkinlikler devam ediyor. AVM içerisine kurulan buz pistinde çocuklar buz pateni yapmanın mutluluğunu yaşarken, AVM`nin üst katına kurulan uzay standında bilimsel deneyim yaşamanın heyecanına varıyorlar. 17 Burda AVM Genel Müdürü Erol Yıldız; “Çocuklarımıza burada değer veriyoruz. Onların daha neşeli, daha keyifli, güzel vakit geçirmeleri konusunda yönetime geldiğimiz günden bugüne kadar hep çocuk etkinlikleri yapmayı hedef edindik ve bunları gerçekleştirdik” dedi.
 
 
2017`de çok daha fazla etkinlik
2016 senesinde alışveriş merkezinin bilinirliğini, marka değerini yükseltecek etkinlik ve kampanyalar planladıklarını ifade eden 17 Burda AVM Genel Müdürü Erol Yıldız, 2017 hedeflerinden söz etti. Yıldız; "2017 yılında çok daha fazla etkinlik üzerine çalışmalar yapacağız. İç görsel olarak düzenlemeler ve daha kapsamlı etkinlik ile kampanyalar yapmayı hedefliyoruz, planlıyoruz. Geçtiğimiz yıl ilçeler ile çok fazla haşır neşir olamadık. Biraz daha kendimizi ilçelere anlatmayı, etkinlikleri ilçelere de duyurmayı ve ilçelerden 17 Burda AVM`ye akışın sağlanmasını hedefliyoruz. Çanakkale`de alışveriş merkezinde bulunmanın veya kiracı olarak bulunmanın farklı kategorileri ve farklı taraflarına baktığımızda, mevcut kiracılarımızla olan iletişimi ve onların memnuniyetini en üst seviyeye getirecek çalışmalar ile gelen ziyaretçilerimizin çok daha hoş, çok daha değişik etkinliklerin olduğu, istedikleri ürünü bulabildekleri, istedikleri markaları ziyaret edebildikleri geniş bir marka zincirini korumak ve eksik olan bir-iki markanın da getirilmesi anlamında çalışmaları yapmak istiyoruz. Hem gelen ziyaretçilerin çok daha hoşça uzun süreli vakit geçirebilmeleri sağlamak, hem de burayı bir yaşam merkezi haline getirmek hedeflerimiz arasında” şeklinde konuştu.
 
“Çanakkaleliler kendilerinin bir parçası olarak görüyorlar”
Çanakkalelilerin alışveriş merkezini artık benimsediğini dile getiren Yıldız konuşmasının devamında; "Artık burasını kendilerinin bir parçası olarak görüyorlar. 2015 ve 2016 yılı rakamlarını kıyasladığımızda bu ortaya çıkıyor. Ziyaretçi sayıları ve cirolar bunu gösteriyor. İlk zamanlarda çarşı esnafının tepkili olduğu ile ilgili çeşitli spekülasyonlar vardı. Sanırım bu da bir nebze kırıldı. Biz çarşı esnafının işini aksatmaktan ziyade buraya bir enerji, sinerji katacağına ve kattığına inandığımız bir alışveriş ortamı var. Hem epey miktarda olan yerel kiracılarımızın mutluluğu hem mağazaların cirolarının sürekli artan seviyeye gelmesi, şu dönemde ülkenin ekonomik koşullarına rağmen hedeflediğimiz cirolarımızı ve ziyaretçi sayılarımızı gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz." dedi. 
 
AVM`de huzur ortamı
Güvenlik tedbirlerini arttırdıklarını dile getiren Yıldız; “Alışveriş merkezimize Çanakkalelilerimiz aileleri, eşleri, arkadaşları, üniversite grupları, gençler rahat ve huzur içerisinde emniyetli, güvenli, son dönemde ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle herkes alışveriş merkezlerinden uzaklaşılması konusunda değişik şeyler söylüyor ancak Çanakkale hem bu anlamda çok güvenli bir il hem de biz gerekli tedbirleri almış bulunuyoruz. Rahat, huzur içerisinde aradıkları herşeyi bulabilecekleri, kafeler, yiyecek alanları, eğlence alanlarıyla hoşça vakit geçirebilecekleri bir yerimiz mevcut. Herkesi buraya bekliyoruz. Burada olmaktan keyif almaları için de biz de elimizden gelen tüm çaba ve gayreti gösteri-yoruz” diye konuştu. 
(Atakan Alkış)
Paylaş