Rotary’den yaşlılara saygı

Çanakkale Rotary Kulübü huzur evinde yaşamını sürdüren yaşlılarla yemekte bir araya geldi. Rotary Kulübü dönem başkanı Emine Şengören Güzel, “Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınması gerekir” dedi.

469
 
Çanakkale Rotary Kulübü 18-24 Mart tarihleri arsında kutlanan yaşlılar haftası kapsamında Daniş Acar Huzurevinde kalan yaşlılarla yemekte bir araya geldi. Yaşlılarla öğle yemeği yiyen Rotary üyeleri onların sorunlarını dinledi çözüm önerileri üzerine görüş alış verişinde bulundu.
 
Rotary Kulübü dönem başkanı Emine Şengören Güzel,”Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş insanların yaşlandıkları bakıma muhtaç oldukları dönemde ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme hakları vardır. Büyük Atatürk , ‘Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilere karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakma hakkı yoktur’ demiştir. Biz de Rotary olarak yaşlılarımıza her türlü yardım ve desteği yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Paylaş