havadurum

Resmi Gazete’de Bugün Neler Var? 18 Aralık 2023 Resmi Gazete’de Yayımlanan Kararlar, Yönetmelikler ve İlanlar!

Resmi Gazete’nin 18 Aralık 2023 tarihli ve 32118 sayılı sayısında, Cumhurbaşkanlığına vekâlet etme işlemi, üniversitelerin eğitim ve öğretim yönetmeliklerinde değişiklik, yargı, artırma, eksiltme ve ihale ilanları, devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri gibi önemli konularda resmî belge, karar, yönetmelik ve ilanlar yer aldı.

1072

Resmi Gazete, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmî yayın organıdır. Resmi Gazete’de, yasama, yürütme ve yargı organlarının aldığı kararlar, yaptığı düzenlemeler, ilan ettiği duyurular ve ilanlar yayımlanır. Resmi Gazete’nin tarihçesi, güncel ve arşiv sayılarına resmigazete.gov.tr adresinden erişebilirsiniz. Resmi Gazete’nin 18 Aralık 2023 tarihli ve 32118 sayılı sayısında, Cumhurbaşkanlığına vekâlet etme işlemi, üniversitelerin eğitim ve öğretim yönetmeliklerinde değişiklik, yargı, artırma, eksiltme ve ihale ilanları, devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri gibi önemli konularda resmî belge, karar, yönetmelik ve ilanlar yer aldı. İşte detaylar!

YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ

Cumhurbaşkanlığına Vekâlet Etme İşlemi

Resmi Gazete’nin Yürütme ve İdare Bölümü’nde, Cumhurbaşkanlığına vekâlet etme işlemine ilişkin bir tezkere yayımlandı. Buna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 18 Aralık 2023 tarihinde saat 10.00’dan itibaren Azerbaycan Cumhuriyeti’ne resmî ziyarette bulunması sebebiyle, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Cumhurbaşkanlığına vekâlet etmesine karar verildi.

YÖNETMELİKLER

Üniversitelerin Eğitim ve Öğretim Yönetmeliklerinde Değişiklik

Resmi Gazete’nin Yürütme ve İdare Bölümü’nde, üç üniversitenin eğitim ve öğretim yönetmeliklerinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikler yayımlandı. Buna göre:

Çankaya Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile, yönetmeliğin bazı maddelerinde değişiklik yapıldı. Değişiklikler arasında, öğrencilerin ders kaydı, ders ekleme-bırakma, ders muafiyeti, ders tekrarı, ders intibakı, ders başarı notu, akademik takvim, mezuniyet şartları, yatay geçiş, çift anadal, yan dal, yabancı dil hazırlık sınıfı, öğrenci disiplin işleri gibi konularda yeni düzenlemeler yer aldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Köy Enstitüleri ve İsmail Hakkı Tonguç Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği ile, merkezin amacı, faaliyet alanları, organları, yönetim kurulu, merkez müdürü, akademik kurul, çalışma usul ve esasları, personel, bütçe, denetim, yürürlük ve yürütme hükümleri belirlendi. Merkezin amacı, Köy Enstitüleri ve İsmail Hakkı Tonguç’un eğitim felsefesi, yöntemi ve uygulamaları ile ilgili araştırma, uygulama, eğitim, yayın ve danışmanlık faaliyetleri yürütmek olarak tanımlandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile, yönetmeliğin bazı maddelerinde değişiklik yapıldı. Değişiklikler arasında, öğrencilerin başarı notu hesaplaması, ders geçme şartları, ders tekrarı, ders muafiyeti, yatay geçiş, çift anadal, yan dal, yabancı dil hazırlık sınıfı, öğrenci disiplin işleri gibi konularda yeni düzenlemeler yer aldı.

İLÂN BÖLÜMÜ

a - Yargı İlânları

b - Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları

c - Çeşitli İlânlar

– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri (Haber Merkezi)

Paylaş