havadurum

Resmi Gazete'de Bugün Neler Var? 14 Şubat 2024 Tarihli Resmi Gazete Kararları

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yürütme ve idare bölümünde bir yönetmelik, bir tebliğ ve bir karar; yargı bölümünde bir anayasa mahkemesi kararı ve bir yargıtay kararı; ilân bölümünde ise yargı ilânları, artırma, eksiltme ve ihale ilânları, çeşitli ilânlar ve döviz kurları ve devlet iç borçlanma senetlerinin günlük değerleri yer aldı. Resmi Gazete'de bugün neler var 14 şubat 2024 konusunda detaylı bilgi için okumaya devam edin.

609

Resmi Gazete, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi yayın organıdır. Resmi Gazete'de, yasama, yürütme ve yargı organlarının karar, kanun, yönetmelik, tebliğ, kararname, ilân ve benzeri belgeleri yayımlanır. Resmi Gazete, her gün saat 00.00'da internet sitesinde yayımlanır. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısı olan 14 Şubat 2024 tarihli ve 31690 sayılı Resmi Gazete'de hangi konuların yer aldığını sizler için derledik.

Yürütme ve İdare Bölümü

Resmi Gazete'nin yürütme ve idare bölümünde, yürütme organı olan Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar, Kamu Kurum ve Kuruluşları tarafından alınan karar, yönetmelik, tebliğ, kararname ve benzeri belgeler yayımlanır. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yürütme ve idare bölümünde şu konular yer aldı:

Yönetmelik

- Ufuk Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik: Bu yönetmelikle, Ufuk Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin bazı maddelerinde değişiklik yapılmıştır. Değişiklikler, eğitim-öğretim süresi, ders kaydı, ders muafiyeti, sınavlar, başarı notu, mezuniyet şartları, disiplin cezaları ve yürürlük tarihi ile ilgilidir. Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihte yürürlüğe girmiştir.

Tebliğ

- İthalatta Kota ve Tarife Kontenjanı İdaresine İlişkin Tebliğ (No: 2024/5): Bu tebliğle, 2024 yılında uygulanacak ithalatta kota ve tarife kontenjanı idaresine ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir. Tebliğ, kota ve tarife kontenjanı kapsamındaki ürünlerin listesini, kota ve tarife kontenjanı miktarlarını, başvuru şartlarını, başvuru sürelerini, başvuru değerlendirme kriterlerini, kota ve tarife kontenjanı tahsisini, kota ve tarife kontenjanı kullanımını, kota ve tarife kontenjanı iptalini, kota ve tarife kontenjanı devrini, kota ve tarife kontenjanı denetimini ve yaptırımlarını içermektedir. Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihte yürürlüğe girmiştir.

Karar

- Malvarlığının Dondurulması Kararı (Karar Sayısı: 2024/1): Bu kararla, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1267 (1999), 1989 (2011) ve 2253 (2015) sayılı kararları uyarınca terörizmin finansmanının önlenmesine ilişkin yaptırım listesine eklenen kişi, kuruluş ve varlıkların malvarlıklarının dondurulmasına karar verilmiştir. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihte yürürlüğe girmiştir.

Yargı Bölümü

Resmi Gazete'nin yargı bölümünde, yargı organı olan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından alınan karar, kanun, yönetmelik, tebliğ, kararname ve benzeri belgeler yayımlanır. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yargı bölümünde şu konular yer aldı:

Anayasa Mahkemesi Kararı

- Anayasa Mahkemesinin 29/11/2023 Tarihli ve 2017/38747 Başvuru Numaralı Kararı: Bu kararla, başvurucunun, 2016 yılında yapılan darbe girişimi sonrasında ilan edilen olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden çıkarılmasına ilişkin idari işlemin iptali istemiyle açtığı davanın reddine dair Danıştay 12. Dairesinin 27/10/2017 tarihli ve E:2017/10396, K:2017/10067 sayılı kararının, Anayasa'nın 36. maddesinde güvence altına alınan adil yargılanma hakkını ihlal ettiğine karar verilmiştir. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihte yürürlüğe girmiştir.

Yargıtay Kararı

- Yargıtay 3. Hukuk Dairesine Ait Karar: Bu kararla, davacının, davalı banka tarafından kendisine verilen kredi kartı nedeniyle uygulanan faiz, komisyon ve masrafların haksız olduğunu ileri sürerek, bu tutarların iadesini talep ettiği davanın reddine dair yerel mahkemenin kararının, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi tarafından onanmasına karar verilmiştir. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihte yürürlüğe girmiştir.

İlân Bölümü

a - Yargı İlânları

b - Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları

c - Çeşitli İlânlar

– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Döviz Kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri

(HABER MERKEZİ)
Paylaş