Resital başlıyor

Çanakkale Belediyespor’un da yer alacağı Acıbadem Kadınlar Voleybol Ligi 20 Ekim 2013 pazar günü start alıyor

589
Çanakkaleliler, Türkiye`nin 12 elit kadın voleybol takımının katılımıyla oynanacak ligde birbirinden kaliteli, çekişmeli ve heyecanlı maçlar izleye-cek. Voleybol sporunun güzel-liklerine tanık olacaklar.....
 
 
 
Lig statüsü
Acıbadem Kadınlar Voleybol Ligi maçlarının 1. devresi 20 Ekim - 15 Aralık`ta, 2. devresi ise 11 Ocak - 22 Mart 2014`te oynanacak.
Kadınlar baraj etabı Mart ve Nisan 2014, Play-Off ise Nisan`da oynanacak.
Kadınlar Voleybol Liginde 1. etap müsabakaları sonunda ilk 8 sırayı alan takımlar, Play-Off etabını oynamaya hak kazanacak. Play-Off 1. tur müsabakalarında takımlar (8-1), (5-4), (7-2) ve (6-3) şeklinde eşleşerek, eleme usulüne göre karşılaşacak. Elenen takım, 1. etaptaki (normal lig etabındaki) yerine dönecek, Play-Off sonucunda lig şampiyonu ve lig ikincisi belirlenecek.
1. etap müsabakaları sonunda 9`uncu,10`uncu, 11`inci ve 12`nci sırayı alan takımlar, ilk etaptaki puanlarını baraj etabına taşıyacak. 4 takım (9, 10, 11 ve 12.) federasyon tarafından belirlenen iki ilde, üçer günlük "lig usulü 2 devreli turnuva" maçları oynayacak. 1.etapta alınan puanlar ile iki turnuvadaki alınan puanların toplamı sonucunda son iki sırayı alan takımlar 2. lige düşecek.
Play-Off etabı sonunda lig şampiyonu olan takım, Türkiye`yi Avrupa Şampiyonlar Ligi`nde, lig sıralamasındaki diğer takımlarda sıra ile Avrupa kupalarında temsil edecek.
Paylaş