Rekor denemesi

492

 Akvaryum Adam’ lakaplı Cem Karabay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Gökçeada’da özel bir dalış gerçekleştirecek. BSS Dünya Rekortmenleri etkinlik kapsamında Karabay ve ekibi dünya rekoruna ev sahipliği yapan Yıldız Koyu’nda sualtından dev Türk Bayrağı açarak su üstüne çıkartacak.

Karabay, 23 Nisan’daki özel dalışın ardından Guinness Dünya Rekorları Merkezi tarafından gönderilen iki adet resmi dünya rekoru sertifikasını Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ve Gökçeada Belediye Başkanı Çetin’e takdim edecek.
Cem Karabay, dalışın ardından, 30 Ağustos 2019 tarihinde Şanlıurfa Halfeti’de planladığı, 120 saat 1 dakika 9 saniye ile ABD’li Jerry Hall’a ile ait “En uzun süre denize bağlantısı olan bir tatlı suda yaşama dünya rekorunu 240 saat 2 dakika 19 saniye olarak iki katına çıkartma denemesi hakkında da detayları paylaşacak.
Guinness rekortmeni Karabay geçtiğimiz yıl 23-24 Nisan tarihlerinde 2018 TROYA YILI etkinlikleri kapsamında 15 saat 10 dakika ile Norveçli Nils-Roar Selnes’e ait olan “En Uzun Süre Soğuk Denizde Yaşama” dünya rekorunu aynı koyda iki katına çıkartarak 30 saat 20 dakika 19 saniye olarak kırmıştı
Haber Merkezi
Paylaş