havadurum

Ramazan fiyatları arttırabilir

Yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle sebze ve meyve fiyatlarının artabileceği bildirildi.

631
Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayının gelmesiyle meyve ve sebze fiyatlarında bir artış söz konusu. Kent merkezinde kurulan Salı Pazarı’nda tezgah açan esnaflar, Ramazan ayında sebze ve meyve fiyatlarının yükselebileceğinin sinyallerini verdi.
 
11 ayın sultanı Ramazan ayına kısa bir süre kala pazarda bazı meyve ve sebze fiyatlarında yükselmeler yaşanırken, ilk olarak barbunya ile fasülye fiyatının yükselmesi dikkat çekti. Pazara gelen vatandaşlar ise her Ramazan ayında fiyatların artmasına alıştıklarını ve Ramazan ayının bir fırsatçılığa dönüştürülmemesi gerektiğini dile getirdiler.
 
Fiyatların Ramazan ayında artabileceğini ifade eden Pazar esnaflarından Yalçın Demirdöven; “Fiyatlar sabit değil. Zaten şu anda ürün yok. O yüzende fiyatlar değişiyor. Bazı sebze fiyatları yüksek. Ramazanda da tabi etkisi olur” dedi. Fiyatların sürekli değiştiğini kaydeden esnaflardan Nazım Sevinç ise; “Fiyatlar hiç belli olmuyor. Ramazan ayındaki duruma bağlı olarak artabilir de artmayabilir de. Şu anda mesela fasülye fiyatı fırladı” diye konuştu.
Paylaş