Rakipler çetin...

Çanakkale’nin Bölgesel Amatör Lig temsilcileri hafta sonu çetin rakiplerle karşılaşacak...

509
Bozcaada - Salihli Bld. / K.Köy Bld. - K.Biga İçdaş
 
Müsabakalar pazar günü 13.30’da başlayacak. Bitime 7 hafta kala Bozcaadaspor BAL’da kalmayı hemen hemen garantilerken, Karabiga İçdaşspor’un bu kategoride tutunması mucizelere bağlı...
 
Geçen yıl olduğu gibi bu sezon da Türk Futboluna renk ve ses getiren Bölgesel Amatör Ligde 14. hafta geride kaldı. Hedefleri doğrultusunda mücadele veren ekipler kıyasıya puan savaşının içine girdi. Bazı takımlara bu kategori ağır geldi. Bazı ekipler ise kendini gösterdi. Bölgesel Amatör Ligin 11 takımlı 10. Grubunda yer alan Çanakkale Kulüpleri’nden Bozcaadaspor ve Karabiga İçdaşspor Belediye destekli ve kent potansiyelli rakiplere karşı mücadele verdi. Bozcaadaspor elde ettiği olumlu sonuçlarla bu kategoride tutunmayı başarırken, Karabiga İçdaşspor yenisi olduğu Bölgesel Amatör Ligde sürekli olarak düşme potasında yer aldı.
 
Pazar günü Bozcaadaspor evinde güçlü ve hedefli Salihli Belediyespor’u konuk edecek. Karabiga İçdaşspor ise deplasmanda Ayvalık Küçükköy Belediyespor’la karşı karşıya gelecek. 13 grupta 143 kulübün katılımıyla Türkiye genelinde oynanan BAL’ın gruplarında sezonu ilk iki takım arasında bitirenler (Toplam 26 takım) tarafsız havada yapacakları eliminasyon sistemi maçları sonunda 9 ekip 3.lige yükselecek. Gruplarını son iki sırada bitirenler ise İlleri’nin Süper Amatör Liglerine düşecek. Bölgesel Amatör Ligin gruplarında iller için Futbol Federasyonu’nca belirlenen takım sayıları önümüzdeki sezon için de aynı kalacak. Çanakkale yeni sezonda da BAL’da 2 takımla temsil edilecek.
Çanakkale Süper Amatör Ligin Şampiyonu otomatikman Bölgesel Amatör Lige yükselecek.
 
Olay Spor
Paylaş