Profesyonellerin adı, amatörlerin tadı

Çanakkale yerel futbol liglerine 5 kategoride yapılan maçlarla devam edildi... Süper Amatör’de Bigaspor ile Y.Çanspor, 1.Amatör’de Lapsekispor ve Termikspor sezon hedeflerine koşuyor...

438
Süper Amatör
5 maçta 21 golün atıldığı 12 takımlı Çanakkale Süper Amatör Ligde 50 puanlı lider Bigaspor  18 Eylül Stadı’nda oynanan maçta Mahmudiye Belediyespor’u zor da olsa 2-1 yenip, zirvedeki yerini korudu. Haftanın tek deplasman galibiyetine imza atan Yeni Çanspor, Kepez sahasında Kepezspor’u 3-1’le geçip, iddiasını sürdürdü. Sezon başından buyana Bigaspor’la Yeni Çanspor arasında devam eden Şampiyonluk yarışı 2 hafta sonra Çan İbrahim Bodur Stadı’nda oynanacak maçta çözülecek.
 
Geliboluspor evinde Yeşil Bayramiçspor’la 2-2 berabere kalıp, sürpriz yaptı. Biga Adaspor konuğu Hastanebayırıspor’u 5-0’la uğurladı. Özel İdarespor merkez sentetik sahada 2-0 yenik duruma düştüğü maçta Harbişspor’u 3-2 mağlup etme başarısı gösterdi. Bu kategoride ligden çekilerek düşmesi kesinleşen 17 Gençlik İntepespor’dan sonra Yeşil Bayramiçspor, Harbişspor ve Mahmudiye Belediyespor da zor günler yaşıyor. Muhtemelen bu 3 takımdan 2’si daha Süper Amatör Lige veda edecek.
 
1.Amatör
Sezon sonunda ilk 2 takımın Süper Amatör’e yükseleceği, son 4 ekibin ise ligden düşeceği 11 takımlı Çanakkale 1.Amatör Ligde heyecan alt sıralara kaydı. Klasmanın ilk ve ikinci basamağında yer alan Lapsekispor ile Çan Termikspor mutlu sona ulaşıp, yeni sezonda Süper Amatör Ligde oynama hakkı kazandı. Bu kategoride Çan Termikspor Çanakkale’de Kocatepe Gençlikspor’u topa tutarak 5-0 mağlup etti. Lapsekispor kendini sıkmadığı maçta Ecespor’u 2-1 yendi. Barbarosspor Biga Kavaklık Gençlikspor’a yarım düzine gol atarak 6-2 mağlup etti. Maratonun ikinci yarısında hayal kırıklığı yaratan Ezinespor evinde Ayvacık Belediyespor’la 1-1 berabere kaldı. Saraycıkspor Gökçeadaspor deplasmanından 1-1’lik skor ile puan çıkardı. Bu kategoride puan cetvelinin son iki sırasında bulunan Ayvacık Belediyespor’la Yeniçiftlik ekibi Ecespor düştü gibi. Düşecek diğer iki takım ise önümüzdeki haftalarda belli olacak. Ancak, Saraycıkspor ile Biga Kavaklık Gençlikspor tehlikeyi yüreğinde hissediyor.
 
U-19 yerel ligi
U-19’larda hafta sonu yapılan maçlarda Hastanebayırıspor Küçükkuyuspor’u gole boğarak 9-0 yendi. Bozcaadaspor Barbarosspor’u 2-1 ve Biga Adaspor Bigaspor’u 1-0 mağlup etti. 2 grupta 15 takımın mücadele verdiği bu kategorinin A grubunda 24’er puanla zirveye paylaşan Hastanebayırıspor, Bozcaadaspor ve Barbarosspor arasında müthiş bir yarış yaşanıyor. B grubunda da durum farklı değil. 21 puanlı lider Bigaspor’u, 20 puanlı Biga Adaspor ve 19 puanı bulunan Geliboluspor takip ediyor.
 
U-16 yerel ligi
12 takımın 2 grupta yaptığı mücadelelerde ilk hafta maçları tamamlandı. A grubunda Kepezspor deplasmanda Mahmudiye Belediyespor’u 6-0 mağlup edip, 3 puanla tanıştı ve liderliğe yükseldi. Bozcaadaspor Harbişspor’la 3-3 berabere kaldı. Barbarosspor – Hastanebayırıspor maçı bugün (salı) oynanacak. Bu kategorinin B grubunda oynanan 3 maçta 18 gol atıldı. Çiçeklidedespor Lapsekispor’u 7-0, Geliboluspor Yeni Çanspor’u 4-0 ve Bigaspor Biga Adaspor’u 4-3 mağlup etti. Çiçeklidedespor 3 puan ve averajla ilk haftanın lideri oldu.
 
U-14 yerel ligi
U-14 liginin 2 grubunda 11 takım yer alıyor. A grubunda Barbarosspor Mahmudiye Belediyespor’a hükmen 3-0 galip geldi. B grubunda yapılan 3 maçta ağlar tam 15 kez havalandı. Çiçeklidedespor Ecespor’u 6-0, Bigaspor Karabiga İçdaşspor’u 4-0 ve Yeni Çanspor deplasmanda Biga Adaspor’u 4-1 yendi. Bu kategorinin A grubunda 6’da 6 yapan Hastanebayırıspor 18 puanla liderliğini sürdürüyor. B grubunda ise oynadığı 8 maçı da açık skor farklarıyla kazanan 24 puanlı Yeni Çanspor klasmanın zirvesinde bulunuyor.
Paylaş