havadurum

Polisler engellilerin duygularını paylaştı

Engelliler Haftası nedeniyle etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘empati’ yürüyüşü gerçekleştirildi.

524
 
Halk bahçesinde organize edilen ‘empati’ yürüyüşüne katılan İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği’nde görevli olan iki polis, görme engellilerin hislerini paylaştı. Altı Nokta Körler Spor Kulübü Başkanı Hayrettin Karabıyık ile engellilerin de katıldığı etkinlikte polis memuru Mehmet Yalın tekerlekli sandalye ile dolaşırken, gözüne bant taklan diğer polis memuru Bülent Eroğlu ise halk bahçesinde ‘empati’ yürüyüşü yaptı. Tekerlekli sandalye ile dolaşan ve gözlerini bantlayan polisler, bir süreliğine görme engellilerin hislerini paylaşırken, çevrede bulunan vatandaşlar ise meraklı bakışlarla etkinliği takip etti.
 
Altı Nokta Körler Spor Kulübü Başkanı Hayrettin Karabıyık, yürüyüşü düzenlemedeki amaçlarının, görme engellilerin yaşadıkları zorlukları ve bu zorlukları nasıl aştıklarını göstermek olduğunu söyledi. Engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Karabıyık; “Gören gözlere, görmeyen gözleri göstermek ve bir süreliğine kendilerini onların yerine koymalarını istedik” dedi.
 
‘Empati’ parkurunda engellilerin hislerini yaşayan polis memuru Bülent Eroğlu; “Görememek gerçekten zor bir duygu. Gün içerisinde birçok sıkıntılar ve sorunlarla karşılaşan engellilere sadece haftasında değil her fırsatta sahip çıkılması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.
 
Halk bahçesinde tekerlekli sandalye ile dolaşan Mehmet Yalın da şu şekilde konuştu: “Gerçekten engellilerin sorunlarını bizzat yaşayarak daha iyi anlıyorsunuz. Engellileri sadece bir gün değil, her zaman hatırlamamız lazım.”
Paylaş