Piyasa durgun, esnaf bekleyişte

Üniversite öğrencilerinin ara tatile girmesi ve memleketlerine gitmesi ve de etkili soğuk hava nedeniyle piyasada durgunluk yaşanıyor.

1393
ÇOMÜ’de okuyan binlerce öğrencinin okullarının ara tatile girmesi ve havaların da soğuması nedeniyle kent merkezinde yoğunluk azalırken, esnaf da durgunluktan nasibini aldı. Öğrencilerin alışveriş yaptığı caddeler, cafe ve eğlence mekanları ile öğrencilerin kışın gittiği mekanlar nispeten boşalırken, giyim ve gıda sektöründeki esnaflar da satışlardaki hareketliliğin düştüğünü söylediler.
 
 
Arzu İlaslan;
“Bizim markamız spor olduğundan ve genç kesime hitap ettiğinden müşteri kesimimizin büyük bir çoğunluğunu gençler ve öğrenciler oluşturuyor. Üniversitelerin ara tatile girmesi ve yılbaşından sonraki süreçte ciddi bir durgunluk yaşıyoruz.”
 
 
Semiha Özgen;
“Öğrencilerin kentten ayrılması işlerimizi her zaman olduğu gibi olumsuz etkiledi. Yılbaşından sonra bir durgunluğa girdik. Bu durgunluk ile baş edebilmek için markalar da kış sezonu ürünlerinde kampanya ve indirime gitti. Öğrenciler bizim markalarımız arasında özellikle jen çok alıyordu. Şu anda yüzde 50 indirime gittik. Bu şekilde günü kurtarmaya çalışıyoruz. Öğrencilerin varlığı bütün şehri etkiliyor. Sevgililer Günü öncesinde yine ufak bir hareketlilik olur, ama bu durgunluk genel anlamda yeni sezona kadar gider.”
 
 
Ulviye Emek;
“Öğrencilerin gitmesi bizim işlerimizi inanılmaz etkiliyor. Bir de havaların soğuk olması işlerimizi düşürdü. Tatil döneminin bitmesini bekliyoruz.”
 
 
Nilhan Öğütçen;
“Yılbaşında satışlarımız gayet iyiydi, ama şu an durgunluk dönemine girdik. Öğrencilerin memleketlerine gitmesi yüzünden satışlar da düştü. Biz gençlere ve öğrencilere hitap eden ürünler satıyoruz.”
 
 
Kemal Ödemiş;
“Öğrencilerin şehirden gitmesi satışlarımızı neredeyse yüzde 30 oranında olumsuz etkiledi. Yılbaşından sonra piyasada genel bir durgunluk hali hakim. İnsanlar yılbaşında ekstra masraf yaptıkları için kendilerini rölantiye aldılar. Piyasanın canlanmasını bekliyoruz.”
Paylaş