Piyasa durgun

Vatandaş yaklaşan kurban bayramı öncesi ekonomi yaparken durgunlaşan piyasa koşullarında esnaf yaklaşan yerel seçim ve yılbaşından medet umuyor.

793
Yağmur gibi zamlar, savaş tedirginliği, okulların açılması ile beli bükülen vatandaş kurban bayramı öncesi kemer sıkarak, ekonomi yaparken, piyasanın durgunluğu nedeniyle zararına dükkan açan ve günü kurtarmaya çalışan esnaf, yerel seçim öncesi ve yılbaşı öncesinde piyasada yaşanacak canlanmadan medet ummaya başladı. Durgunlaşan satışlar sonrasında yılbaşını iple çeken esnafların görüşleri şu şekilde:
 
 
Övgü Akdağ: “İşler oldukça durgun ve piyasada para dönmüyor. Çekler karşılıksız çıkıyor. Elimde iki tane böyle çek var. Adamı şikayet etsen ne olacak, malını mülkünü başkasının üstüne yapıyor. Evine icra gelse ne olacak, senin alacağın 300 bin lira, adamın evinde 3 bin liralık eşyası var. Piyasadaki bu durgunluk geçen Mayıs ayından beri devam ediyor. Bu durgunluk yerel seçimlere az kala değişir, yılbaşında ve seçim kampanyaları başladığında piyasa canlanır. Bence bayramı atlatırsak piyasa rahatlayacaktır.”
 
 
Meryem Güçlüol: “Piyasa şu anda çok durgun. İnsanlar ekonomi yapmak zorunda. Okullar açıldıktan sonra masraf yapan vatandaşlar henüz ekonomik anlamda normalde dönemedi. Alkole zam gelmesinden sonra mekanlarda işler düştü. Bir de bayram öncesi insanlar para harcamayı istemiyor, herkes bayramla ilgili planlama yapmakla meşgul.”
 
 
Arzu İlaslan: “Bayram öncesi tekstilde hareketlilik başladı. Ama beklenilen oranda bir yoğunluk yok. Kışın da zorlu geçeceğini tahmin ediyoruz. Ekonomik sıkıntılar kışın daha da artıyor, insanların ödemeleri ve giderleri katlanıyor. Çanakkale piyasası oldukça dengesiz. Bir günü, bir güne benzemiyor.”
Paylaş