Piri Reis Haritaları sergisi açıldı

Çanakkale Valiliği ve Tarih ve Kültür Vakfı işbirliği i,le düzenlenen “500.yılında Gelibolulu Piri Reis Haritacılığı” programı kapsamında Devlet Güzel Sanatlar Galerisi`nde sergi açıldı.

1249
Piri Reis Haritaları isimli serginin açılışına Belediye Başkan Vekili Ali Sürücü, Çanakkale Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, Canan Hançer Baştürk, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, İl Kültür Müdürü Şinasi Haznedar ve ÇATKAV Başkanı Muzaffer Bayraktar katıldı.
 
 
 
İl Kültür Müdürü Şinasi Haznedar, “2013 Piri Reis Dünya haritasının 500’üncü yılında Çanakkale`de 2013 Piri Reis yılı ilan edildi. Ömrünü Piri Reis`i araştırmaya ve anlatmaya vakfetmiş olan Cevat Ülkekul`un davetimiz üzerine Çanakkale`ye gelmesinden onur duyuyoruz” dedi. ÇATKAV Başkanı Muzaffer Bayraktar ise; “Hayatını Piri Reise adamış eserlerin en önemli yönü görülebilir olması. Tarih Vakfı olarak Bölgemizde misyonumuz değerleri ve mirasları yeni nesle taşımak ve paylaşmak süreç içersinde ulusal ve uluslararası anlamda bu eserleri paylaşmaktır” dedi. Cemal Yıldızer ise “UNESCO tarafından dünya mirasında kabul görmesi gurur kaynağıdır” diye konuştu.
 
Paylaş