havadurum

Permakültür Çanakkale’den doğa etkinliği

Permakültür Çanakkale Güzelyalı`da çocuklarla buluştu. Permakültür Çanakkale ekibi, yaklaşık 30 çocukla birlikte doğa etkinliğine imza attı.

974
Çocuklar ile velilerin ilgi gösterdiği etkinliğe Atölye Nar ev sahipliği yaptı. Permakültür Çanakkale ve Atölye Nar Güzelyalı işbirliği ile “Çocuklarla Solucan Atölyesi” isimli etkinlik gerçekleştirildi. 3-9 yaş arasında 30 çocuğun katıldığı atölyede çocuklar evsel organik atıkları gübreye dönüştüren kırmızı solucanlarla tanışma fırsatı buldu. Evlerinde solucanlar için biriktirdikleri yumurta kabuğu, muz kabuğu gibi atıkları atölyeye getiren çocuklar solucanları beslemekten ve onlara dokunmaktan büyük keyif aldılar. Çocuklar doğada hiçbir şeyin atık olmadığını ve solucanların doğal döngüler içindeki önemini hikâyeler ve şarkılar aracılığıyla öğrendiler. Solucanlar için ev ve ardından solucan resimleri yapan çocuklar, etkinlik sonunda annelerin hazırladığı yiyeceklerin tadına baktı. Daha sonra çocuklar Atölye Nar’ın yemyeşil bahçesinde doya doya oyun oynadılar.
 
Çocuklarla Solucan Atölyesi’nin ardından yetişkinlere yönelik de Soğuk Kompost Atölyesi gerçekleştirildi. Toprağın nasıl oluştuğu, topraktaki canlılığın dünyamızı nasıl etkilediği ve toprak üzerindeki yıkıcı etkinin kompost yaparak nasıl yapıcı bir etkiye dönüştürülebileceği konuşuldu. Ardından evlerden getirilen mutfak artıkları ile kompost yığını başlatıldı ve çeşitli teknikler anlatıldı.
 
Permakültür Çanakkale’nin tarımdan enerjiye, eğitimden, sağlığa her konuda doğayla uyumlu yaşam ve tasarıma dair bilgi ve beceri paylaşımını amaçlayan bir grup olduğuna dikkat çeken Permakültür Çanakkale yetkilileri, “Bu paylaşımı toplumun her kesimi ve her yaş grubunu kapsayan eğitim, destek, atölye çalışması ve gezi-gözlem etkinlikleri ile gerçekleştiriyoruz. Permakültür Çanakkale ile iletişime geçmek ve etkinliklerden haberdar olmak için: https://www.facebook.com/groups/permakulturcanakkale sayfamızı ziyaret edebilir, ya da permakulturcanakkale@gmail.com adresinden bize ulaşabilirsiniz” dediler.
Paylaş