Pelin İnal tecrübelerini paylaştı

Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi Sergi Salonu`nda "Renk ve Cam" konulu sergi açan cam sanatçısı Pelin İnal gerçekleştirilen söyleşide katılımcılara cam sanatı ile ilgili bilgiler verdi.

884
 
Assos Cam Atölyesi ve İstanbul Cam Sanat Evi sahibi, Cam Sanatçısı Pelin İnal, Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi Sergi Salonu`nda "Renk ve Cam" adlı sergiyle çalışmalarını sergiledi. Cam sanatçısı Pelin İnal serginin son gününde bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaştı.
 
Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evinde Cam sanatçısı Pelin İnal ve ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Ergun Arda “Cam sanatı “üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide Pelin İnal yaptığı çalışmalar ve cam füzyon tekniği üzerinde bilgiler aktarırken, Ergun Arda genel olarak camın sanatsal boyutu ve yapılan teknikler üzerine örnekler verdi. Söyleşi de ayrıca, Cam füzyon tekniği, cam üfleme/sıcak cam tekniği üzerinde örnek çalışmalar sunuldu.
 
Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde bir cam atölyesi açıldığı bilgisi ilk defa kentlilerle paylaşıldı. Söyleşiye katılan sanatseverler, sanata ve sanatçıya verilen destek ve önem hakkında düşüncelerini paylaşırken tüm sanat alanlarında olduğu gibi cam sanatının da çok desteklenmediği yönünde görüşlerini paylaştılar.
Paylaş