Pazarda bereket çarşıda durgunluk

Çanakkale`de bayram telaşına giren vatandaşlar Cuma Pazarı`na akın ederken, çarşı da ise sessizlik hakimdi.

586
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi alışverişlerini tamamlamak isteyen vatandaşlar, Cuma Pazarı`nı tıklım tıklım doldurdu. Cuma günleri kurulan ve bölgenin en büyük pazar yerlerinden biri olan Cuma Pazarı`nda bayram bereketi yaşanırken, artan satışlar ise esnafın yüzünü güldürdü. Bayram öncesi büyük hareketliliğe neden olan pazara akın eden vatandaşlar, bayram hazırlıklarını tamamladı. Kurban Bayramı öncesi son Cuma Pazarı`na çıkan Çanakkaleliler, pazarda büyük bir yoğunluğa neden oldular. Sebze ve meyve ürünlerine yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, bayram tatlıları içinde gerekli malzemeleri aldılar.
 
Esnafa bayram dopingi
Cuma Pazarı`nda Kurban Bayramı nedeniyle artan satışlar esnafta doping etkisi yarattı. Ev ihtiyaçlarını pazardan gideren vatandaşların bayram telaşı ise en çok esnafa yaradı. Artan satışlar nedeniyle memnun olan esnaflar, bir nebze de olsa bayram satışlarıyla rahat bir nefes aldıklarını ifade ettiler. Yaklaşık 2 haftadır durgun geçen satışların bayram öncesi yerini hareketliliğe bıraktığını kaydeden esnaflar, pazarda günlerdir bekledikleri satış rakamlarına ulaştıklarını dile getirdiler.
 
Konfeksiyon ürünleri de kapışıldı
Cuma Pazarı`na alışveriş için gelen vatandaşlar, bayram öncesi konfeksiyon sektörünü de hareketlendirdi. Yiyecekten giyime kadar geniş ürün yelpazesi bulunan Cuma Pazarı`nda vatandaşlar, gün boyu bütçelerine uygun olarak alışveriş yaptılar. Pazarda satışa sunulan konfeksiyon ürünleri de kapış kapış satılırken, 5 ila 20 lira arasında satılan ürünler kısa sürede tükendi. Tezgahlarda yer alan ürünleri adeta kapışan vatandaşlar, kendilerine giysileri bulabilmek için yoğun çaba sarf etti. Konfeksiyon ürünlerinin satıldığı peronlar tıklım tıklım vatandaşlarla dolup taşarken, satışların artması esnafları memnun etti.
 
Bankalarda yoğunluk
Kent halkı, Kurban Bayramı öncesi maaşlarını çekmek için bankalara akın etti. Bankalarda yoğunluğa neden olan vatandaşlar, maaşlarını alabilmek için uzun süre beklemek zorunda kaldı. Bankalarda meydana gelen yoğunluğu azaltabilmek için bankada çalışan görevliler yoğun çaba sarf ederken, kuyrukta bekleyen vatandaşlar ve görevliler arasında da zaman zaman tartışmalar yaşandı.
Paylaş