Pazarcıların bir derneği daha oldu...

Yeni Pazarcılar ve Festivalciler Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetimi Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret ederek sorunlarına çözüm istediler. Dernek üyeleri ilk derneğin sorunlara çözüm üretmemesi nedeniyle sorumluluk aldıklarını ifade ettiler.

375
Yeni Pazarcılar ve Festivalciler Sosyal Yardımlaşma Derneği Yönetimi Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti. Ziyarette Yönetim kurulu üyeleri bazı şikayetlerini dile getirdi. Konfeksiyoncuların kurduğu ikinci dernek olduğunu ifade eden yönetim kurulu üyeleri; “Mevcut bir derneğimiz vardı. Belli bir aşamadan sonra fikir ayrılıkları oldu. Bizim dertlerimizle istişarede bulunmadıkları için bu derneği kurduk. Hepimiz giyimciyiz. 63 üyemiz var. Ayakkabı züccaciye tekstil hepsi var. Pazarda sıkıntılar var. İlk önce bunlarla ilgili çalışma yapmak istiyoruz. Zabıta ile daha koordineli çalışmak istiyoruz. Çatı problemimiz var. Otoparkta düzensizlik var. Bunlarla ilgili desteğinizi bekliyoruz. Artık çözüm üretmek istiyoruz” dediler.
 
“Sivil toplum kuruluşuna görev düşüyor”
Daha önceki derneklerle pazar yerinde bazı çalışmaları gerçekleştiremediklerini ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da; “Bunu umarım sizle gerçekleştiririz. Belediye alanı tespit eder, pazarı, yapısını yapar. Sıkıntıları en aza indirir. Çanakkale Belediyesi de köprübaşı ve Esenler de pazar yerini yaptı. Oranın esnafı düzeni sağlar. Biz zabıta görevlendiririz. Ama orada sivil toplum kuruluşu ile düzen de sağlanır. Zabıta düzeni sağlar, tüketici haklarına bakar, sizin şikayetlerinizi çözer. Onun ötesinde otoparkla, ne de içeri girip düzeni kurmaya çalışır. Siz bu türü kuruluşlar pazardaki düzeni kendi aranızdaki dayanışma ile kurarsınız. Bunu zabıta ile paylaşırsınız. Sizin düzene aykırı hareket edenleri zabıtaya şikayet edersiniz. O da gerekeni yapar. Umarım bundan sonra siz bu çalışmaları yaparsınız” dedi.
Paylaş