Papen, H.Şükür’e tepkili

Galatasaray`da yıldızlaştıktan sonra Dardanelspor dahil pek çok takımda forma giyen Mustafa Kocabey (Papen), Hakan Şükür için "Ahirette hesaplaşacağız." dedi.

811
 
 
Bir dönem attığı gollerle Metin Oktay`ın varisi olarak gösterilen Mustafa Kocabey, 17 yaşında geldiği Galatasaray`dan koparılışının bilinmeyenlerini anlattı. Kocabey, Sarı-Kırmızılı takımdan gönderilmesinde payı olduğuna inandığı Hakan Şükür ve Arif Erdem için "Ahirette hesaplaşacağız. Hakkımı helal etmiyorum" ifadelerini kullandı.
Mustafa Kocabey, nam-ı diğer: Papen Mustafa... 6 Ekim 1974`te İstanbul`da dünyaya gelir. Galatasaray`ın altyapısında yetişir. Galatasaray efsanesi Taçsız Kral Metin Oktay, "Yerimi dolduracak nitelikte son vuruşlar yapabilen bir forvet. Yeter ki arkası kollansın" der. Bir anda tüm gözler Papen Mustafa`ya çevrilir. 1992-1993 sezonunda, dönemin Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp tarafından A takıma alınır. Genç yaşta, o dönem Fransızlar`ın ünlü golcüsü olan Jean-Pierre Papin`e benzetilir, "Papen Mustafa" lakabını alır.
Galatasaray`da forma giyen Mustafa, o sezon Arif Erdem ve Hakan Şükür`ün iyi performansları nedeniyle fazla forma şansı bulamaz ve Kocaelispor`a Saffet Sancaklı ile takasta kullanılır. Dönemin Futbol Şube sorumlusu Adnan Polat ona; "1 sene Kocaelispor`da kiralık oyna. Gelecek yıl seni geri alacağız. Bekle." der. Ancak, bu söz bir daha yerini bulmaz. Papen Mustafa, Galatasaray`a bir daha dönmemek üzere takımdan ayrılır. Galatasaray o sezon UEFA Kupası`nda AS Roma ile eşleşir. İlk maçta 3-1 yenilen Galatasaray, İstanbul`daki rövanşta rakibini 3-2 yenerken, 2 golü Mustafa kaydeder. Böylece Avrupa kupalarında da golle tanışır. Bu maçla birlikte Galatasaray taraftarının hafızalarına kazınır.
Paylaş