havadurum

Pandemiyle beraber karavan tatili artış gösterdi

Türkiye’de yani tatil anlayışının merkezindeki karavan tatili, yazın aksine kışın da kullanışlı olması, tatilcilerin tercih etme nedenlerinden bir tanesi. Vatandaşlar, artık popüler yerleri keşfetmek ve farklı deneyimleri yaşamak için karavanları tercih ediyor.

756

Karavan tatili, son yıllarda özellikle pandemi dönemiyle birlikte, popüler bir tatil seçeneği haline geldi. Doğayı seven ve macera arayan vatandaşlar, diledikleri gibi seyahat etmek ve yeni yerleri keşfederken farklı yerleri keşfetmek için karavanı tercih ediyor. Türkiye’de karavan şirketlerinden biri olan İdeal Caravan’ın Genel Müdürü Mehmet Kaya, kışın karavan tatili yapmak isteyenler Türkiye’nin en güzel kış karavan tatili rotaları hakkında önerilerde bulundu.

Karavan tatili için önerilerde bulundu

Karavan tatilini tercih etmek isteyenler için önerilerde bulunan İdeal Caravan’ın Genel Müdürü Mehmet Kaya; “Karavanınızı Uludağ’da kamp yapabileceğiniz alanlardan birine park edip, kayak yapabilir, kızak sürebilir veya kış aktiviteleri yapabilirsiniz. Karla kaplı yedi gölün etrafında karavanınızla konaklayabilir, doğanın sessizliğini dinleyebilir, göllerin fotoğraflarını çekebilirsiniz. Ayrıca, Yedigöller’de kamp ateşi yakabilir, balık tutabilir, kuş gözlemi yapabilirsiniz. Beyaza bürünmüş peri bacaları üzerinde balona binebilirsiniz. Ayrıca kış sakinliğine bürünen Ürgüp ve Göreme’nin sokaklarını adımlayabilirsiniz. Karavanınızı Cunda’nın Ortunç Koyu’ndaki kamp alanlarından birine park edip, deniz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca, Cunda’nın tarihi ve kültürel dokusunu, yöresel lezzetlerini ve deniz ürünlerini de deneyimleyebilirsiniz. Karavanınızı göl kenarındaki kamp alanlarından birine park edip, gölün etrafında yürüyüş yapabilir, karavanınızın içinde sobanın sıcaklığını hissedebilirsiniz. Ayrıca, Borçka Karagöl’ün eşsiz doğasını, yaban hayatını ve kışın da açık olan Borçka Karagöl Tabiat Parkı’nı da ziyaret edebilirsiniz. Ancak, karavanınızın kışa hazır olması, gerekli malzemeleri yanınızda bulundurmanız, hava durumunu takip etmeniz ve güvenli bir şekilde seyahat etmeniz elzemdir. Karavan tatili yapmak istiyorsanız, rotanızı önceden planlayın, karavanınızın bakımını yapın ve yola çıkın. Unutmayın, karavan tatili bir yaşam tarzıdır” ifadelerine yer verdi.

(Esra Güller)

Paylaş