havadurum

Özkurnaz; “Çanakkale’de süt fiyatı değişmedi...”

Ulusal Süt Konseyinin belirlediği fiyat Çanakkale ve Balıkesir dışındaki süt üretilen illerde süt ürünleri sanayicileri tarafından daha düşük fiyat ile uygulanıyor.

1019
0,80 kuruş olan süt alım fiyatı, 0,73 kuruşa kadar düştü. Piyasada iki farklı fiyat oluşması tüm süt sektöründe bir belirsizlik oluşmasına neden oldu. Fiyat düşürmeyi kabul etmeyen üreticiler çareyi Başbakan Erdoğan’a şikayet etmekte buldu.
 
Yaşanan gelişmeler ile ilgili açıklama yapan Köy-Koop. Çanakkale Birlik Başkanı Mehmet Özkurnaz, Çanakkale’de 80 kuruş olan süt fiyatının gerilemeyeceğini söyledi. Özkurnaz; “Şu anda Türkiye genelinde mevsimsel sütlerin yükselişi sonucunda talep azalıyor. Büyük sanayiciler, bu sütleri her şartta alıyorlar. Şu anda süt tozuna çalışıyorlar. Türkiye’deki süt tozu fabrikaları günün 24 saati mevcut olan sütleri süt tozuna çeviriyorlar ve paralarını da ödüyorlar. İzmir Ödemiş tarafları 72 kuruş civarlarında gidiyor. Ancak Balıkesir de bir firma 71 kuruştan ödeme yaptılar. Bunun üzerine Balıkesir’deki bir firma da 72 kuruştan bir ödeme yaptı. Çanakkale’deki fiyatlarda herhangi bir değişiklik yok. Çünkü, 6 ay süreyle Ulusal Süt Konseyi fiyat belirledi. Türkiye’de şu anda Çanakkale  üretici sütünü en yüksek süt fiyat ile satıyor. Bu fiyatta bir değişiklik yok. Bunun üzerine Trakya’da Edirne ve Kırklareli illerimizde fiyatlarını koruyor. Biz de bunları takip ediyoruz. Herhangi bir sıkıntı yok. Sanayiciler yapmış olduğumuz toplantı da bu bölgelerde 80 kuruştan aşağıya inmeyeceklerini ifade ettiler. Çanakkale’de fiyatlarımız 80 kuruştan devam ediyor” dedi.
Paylaş