havadurum

Özkurnaz’dan balıkçılara uyarı

Su Ürünleri Merkez 1 Nolu Kooperatif Başkanı Mehmet Özkurnaz, 15 Nisan tarihi itibariyle başlayacak olan avlanma yasağı nedeniyle balıkçıları uyardı.

476
Konu ile ilgili açıklama yapan Su Ürünleri Merkez 1 Nolu Kooperatif Başkanı Mehmet Özkurnaz, 15 Nisan tarihinde avlanma yasağının başlayacağını anımsattı. Bu nedenle balıkçıları uyaran Özkurnaz, yasağa uymayan balıkçılar hakkında işlem yapılacağını söyledi.
 
Avlanma yasağı içerisinde kaçak balık avcılığı yapan kişileri Sahil Güvenlik ya da kooperatife bildirmelerini isteyen Özkurnaz; “Av sezonu sona eriyor. 15 Nisan ile 1 Eylül arasındaki süreç içerisinde balıkçılarımızın, kaçak balık avcılığı yapanları Sahil Güvenlik’e telefonla bildirmesini ya da kooperatif olarak bize bildirmesini istiyoruz. Çünkü, bu konuda balıkçıklarımız da sorumluluk sahibidir. El birliği ile herkesin sorumluluk anlayışı içerisinde bu yasağa uymalıyız. Yasağa hem kendimiz uyacağız hem de uymayanları da uyaracağız” dedi.
 
15 Temmuz 2011 yılında Çanakkale Boğazı’nda kaçak avlanmaya karşı bir eylem gerçekleştirdiklerini de anımsatan Özkurnaz; “Şu anda Trol avcılığı ile ilgili bir sıkıntı yok. Ancak önümüzdeki sürece bakıp, eylem yapmamız gerekiyorsa tabi ki yapacağız” diye konuştu.
Paylaş