Oyuncakta CE işaretine dikkat

Minik Baby’nin sahibi Önder Kalfa anne ve babaların çocuklarına oyuncak alırken ürünün lisanslı olmasına ve üzerinde CE işareti bulunmasına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

541
 
Kemalpaşa Mahallesi Küçük Hamam Sokak’ta 0-6 yaş çocuk grubunda hizmet veren giyim, çocuk araç ve gereçleri, ıtriyat malzemelerini n satıldığı Minik Baby’nin sahibi Önder Kalfa piyasada Çin malı zararlı ürünlerin lisanslı ürünlere göre daha ucuza satıldığına dikkati çekerek anne ve babalara uyardı. Kalfa: “Oyuncakların her zaman masum olmadığını unutmamak lazım. Aileler satın aldıkları ürünlerin üzerinde, ya da ambalajında uluslararası standartlara uygunluğunu gösteren `CE` işareti olup olmadığına dikkat etmelidir. Bunun yanında bir ürünün Çin malı olup olmadığını en başta fiyatından anlayabilirler. Bu önemli bir göstergedir” dedi.
 
Pierre Cardin, Chicco, Graco, Sunny Baby, Fisher Pirece, Bebepan gibi markaların satıldığı Minik Baby’ye yeni sezon ürünlerin de geldiğini belirten Önder Kalfa, eski sezon ürünlerin ise yüzde 50’ye varan indirimle satışa sunulduğunu söyledi.
Paylaş