Oteller bayrama dolu giriyor

Bayram Çanakkale’deki otellere de iyi geldi. Son bir hafta içinde yüzde yüz doluluk oranına çıkan otellerde yüzler gülüyor.

606
Altı günlük Kurban Bayramı tatilinin Cumhuriyet Bayramı ile birleşmesi yurt içi turizm hareketini de canlandırdı. Daha şimdiden yüzde yüz doluluk oranına çıkan oteller, yaz sezonunu iyi bir şekilde kapatmış olacak.
 
Ufuk Keser / Truva Otel:
Bayramda 4 gün boyunca kapalıyız, rezervasyon oranımız yüzde yüz, arife günü de ayrıca yoğunluk söz konusu. Bayrama özel bir programımız yok.
 
Aşkın değirmenci / Aşkın Art Otel:
Kurban Bayramı öncesi rezervasyon hareketliliği başladı. Henüz yüzde yüz doluluk oranı olduğunu söyleyemeyiz. Ama tecrübelerime dayanarak belirtmem gerekirse bu mevsime denk gelen bayramlar kişiler açısından daha fazla tercih sebebi olmaktadır. Çanakkale’nin konumu İstanbul’a yakınlığı gibi faktörler etkisinde bu bayramın turizmciler açısından iyi sonuçlar getireceğine inanıyorum. Çanakkale’de bu mevsimde deniz turizmi yerini kültür turizmine bırakmıştır. Gelen turistler de ağırlıklı olarak Assos, Troia ve Gelibolu’yu gezmeye gelecek olanlardır. Bunun yanında hava güzel olursa Assos’da denize girenler de olur.
 
Yıldırım El / Kolin Hotel:
Bayrama özel gala programımız var. Bayramda otelimizde doluluk oranımız kesinleşmiş rezervasyonlar ile birlikte yüzde 75’in üzerinde seyrediyor. Kesinleşmemiş rezervasyonlar da var.
 
 
Otobüs firmalarında bayram yoğunluğu
Kurban Bayramı öncesi otobüs firmalarında yoğunluk yaşanıyor.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Çanakkale’de bazı oteller de doluluk oranı artarken, şehirlerarası yolcu otobüsü firmalarına akın eden vatandaşlar ise biletlerini ayırtmaya başladı. Bayram tatilini şehir dışında ya da memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, bilet bulamama endişesi ile otobüs firmalarına akın ediyor. Yoğunluğun başladığını belirten firma temsilcileri, ilerleyen günlerde vatandaşların mağdur olmaması için ek seferler düzenleyebileceklerini ifade ederken, her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da araç sayılarının arttırılacağını düşündüklerini kaydettiler. Bilet bulma konusunda sıkıntı yaşanmaması için vatandaşları uyaran firma temsilcileri, bilet alımının son güne bırakılmaması gerektiğini dile getirdiler.
Paylaş