havadurum

Osnabrück’te Türk Alman dostluğu

Çanakkale’nin kardeşkenti Osnabrück`te, Kardeşkent Elçisi Rıza Baysal tarafından düzenlenen 5. Türk-Alman Dostluk Akşamı gerçekleştirildi.

664
 
Özel konuk olarak Çanakkale ve Osnabrück kentlerinin kardeşliğinin kurucusu olan Atilla Aşçı’da etkinliğe katıldı. Oldukça yoğun ilginin olduğu dostluk akşamı Kardeşkentler Bürosu şefi Jens Koopmann’ın açılış konuşmasıyla başladı. Rıza Baysal’ın konuklara tanıtımının ardından geçen sene Çanakkale’de ilki düzenlenen Koro Festival’inde yer alan Alman Pop Korosu Chor Tonintakt sahne aldı. İngilizce şarkıların yanı sıra üç tane de Türkçe şarkı seslendiren koro oldukça iyi bir performans sergiledi. Koroya ise bağlamasıyla Ekrem Arın, keman ve tefiyle Şura Koçbay bazı şarkılarda eşlik ederek geceye renk kattı.
 
Program sunuculuğunu yapan Baysal, geçen sene Kardeşkent elçiliği yapan Melek Akbay ve Johanna Schlottke tarafından gerçekleştirilmiş olan projelerle ilgili sunum yaptı. Sunum sırasında görevine Aralık ayında Çanakkale’ de başlayan Osnabrück Kardeşkent Elçisi Tuğba Sakınmaz’ da Rıza Baysal tarafından konuklara tanıtıldı.  Ayrıca Tonintakt Korosu, Çanakkale’de yaşadıkları güzel anları anlatırken, sunum ve fotoğraflarla seyircilere deneyimlerini gösterdi. Kısa film olarak ’Değişen yüzüyle Çanakkale’nin de gösterildiği gecede, Çanakkale’ nin son bir yılda şehir yenilenmesiyle ve planlanmasıyla ilgili gösterdiği müthiş değişim aktarıldı.
 
Gecenin bir de sürprizi vardı, Kardeşkent Elçisi Rıza Baysal, sahne alarak konuklara ‘Çanakkale İçinde’ türküsünü söyledi. Programa katılan Türklerin eşlik ettiği bu duygu dolu ve herkesçe bilinen şarkıyı Alman konuklar da beğeniyle dinledi.
 
Akşam sonunda konuklar birbirleriyle sohbet etme imkanı bulurken, konuklar kendilerine ikram edilen pide, lahmacun, börek ve poğaça yiyerek Türk lezzetlerinin tadına baktı. Ayrıca girişte konuklara yine Türk kültürünü yansıtan lokum ve kolonya verildi.
 
Kardeşkent Elçisi Rıza Baysal; “Herşey istediğim şekilde oldu, benim için harika bir akşamdı, Türk-Alman dostluğunu çok daha fazla pekiştirdiğimizi, güzel Çanakkale’mizi ve Türk kültürünü çok iyi bir şekilde tanıttığımızı düşünüyorum, bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Paylaş