havadurum

Osmanlı tuğraları görücüye çıktı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümü etkinlileri sürüyor.

486
 
18 Mart etkinlikleri kapsamında açılan Sultanlar Sergisi (Osmanlı Padişah Tuğraları) isimli sergideki eserler görücüye çıktı. ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Duygu Sönmez tarafından hazırlanan Osmanlı tuğraları sergisi yoğun ilgi gördü.
 
“Osmanlı Padişah Tuğraları” isimli serginin açılışına Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, İl Defterdarı Sacide Şakar ve çok sayıda davetli katıldı. Hat sanatçısı Duygu Sönmez açılışta Osmanlı padişah tuğraları ve hat sanatı hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Vali Güngör Azim Tuna ile beraberindeki heyet sergide yer alan eserleri tek tek inceledi.
 
Çanakkale’de zafer konseri
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümü nedeniyle Boğaz Komutanlığı askeri bandosu bir konser verdi. Konsere mülki erkan eksiksiz katıldı.Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı tarafından düzenlenen Boğaz ve Garnizon Komutanlığı - Çanakkale 1915 Sunumu ve Deniz Zaferi konserine; Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Çanakkale İl Defterdarı Sacide Şakar da katıldı. Geç saatlere kadar süren konserde, birçok Marşın yanı sıra Çanakkale Şehitleri anısına bestelenen müzikler de seslendirildi.
Paylaş