havadurum

Osmaneli Domates Salçası, BEBKA Desteğiyle Dünya Pazarlarında!

Osmaneli Belediyesi Meyve-Sebze Paketleme ve Kurutma Tesisi, Osmaneli domates salçasını Türkiye'den Almanya'ya ve Suudi Arabistan'a ihraç ediyor.

1135

Osmaneli, BEBKA'nın desteğiyle kurulan Meyve-Sebze Paketleme ve Kurutma Tesisi sayesinde üretilen ev tipi domates salçası ile ulusal ve uluslararası pazarlarda ses getiriyor. Bu tesis, Osmaneli'nin çevresindeki 13 köyün tarımsal ürünlerini işleyerek ekonomisine katkı sağlıyor. Osmaneli Belediyesi'nin bu girişimi, ev tipi domates salçasının Türkiye'den Almanya ve Suudi Arabistan gibi ülkelere ihraç edilmesini sağlıyor.

20'si kadın olmak üzere 22 personel istihdam ediliyor

Yerel ekonomiye katkı sağlayan bu tesis, günlük 2 ton domates salçası üretmenin yanı sıra biber salçası da üretiyor. Ürünler, Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla İstanbul, Ankara, Kocaeli, ve Bursa gibi Türkiye'nin birçok kentindeki marketlere ulaştırılıyor. Tesis, 20'si kadın olmak üzere 22 personel istihdam ederek, yerel ekonominin güçlenmesine katkıda bulunuyor.

Yılda 2 bin ton domates salçaya dönüştürülüyor

Osmaneli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Abdullah Tetik, tesiste kullanılan geleneksel yöntemlerle üretilen domates salçasının Türkiye dışında da büyük ilgi gördüğünü ve Almanya'nın ardından Suudi Arabistan'a da ihraç edildiğini belirtti. Domateslerin mahsulden püre haline getirilip kavanozlara doldurulmak üzere kadınlar tarafından özenle işlendiğini ve yılda 2 bin ton domatesin 500 ton salçaya dönüştüğünü ifade etti.(AA)

Paylaş