Organlarıyla hayat verecek...

Çanakkale`de, beyin ölümü gerçekleşen kadının organları ailesi tarafından bağışlandı.

518
Organları bağışlanan Ayşe Ay`ın (48) kardeşi Sadettin Ay, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, ablasının 4 yıldır guatr hastalığı nedeniyle tedavi gördüğünü, 2 gün önce evinde fenalaşınca hastaneye kaldırıldığı, bugün de beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi.
 
Ablasının Lapseki ilçesine bağlı Kızıldam köyünde yalnız yaşadığını ifade eden Ay; “Ablam bu dünyada pek gün yüzü görmedi. Biz istedik ki, onun organları başka hastalara umut olsun. Ben haftada bir kaç kez diyalize giren ya da organ bekleyen hastaların neler yaşadığını tahmin edebiliyorum. Bu nedenle ablamın tüm iç organlarını bağışlama kararı aldık. İnşallah birkaç hastanın yüzünü güldürürüz. Onlar da dua ederlerse ne mutlu bize” diye konuştu.
 
Çanakkale Organ Nakil Koordinatörü Dr. Azem Ülkü ise hastanede beyin ölümü gerçekleşen Ay`ın yaşam destek ünitesine bağlandığını, organ nakli için davet edilen ekibin Çanakkale`ye ulaşmasının ardından operasyon yapılacağını belirtti. Ülkü, kullanılabilir durumdaki organların alındıktan sonra çeşitli kentlerdeki uygun hastalara nakil edilmesi için sevk edileceğini kaydetti.
Paylaş