Organlarıyla dört kişiye hayat verecek

Çanakkale`de beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen kişinin kalp, karaciğer, iki böbreği ve korneaları ailesi tarafından bağışlandı.

544
Alınan bilgiye göre, Özer Ökmen (62), 31 Ağustos`ta beyin kanaması sonucu Çanakkale Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alındı. Ameliyat sonrasında genel yoğun bakım servisine alınan Ökmen`in tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Durumun aileye bildirilmesi üzerine Ökmen`in eşi Tülay Ökmen önemli bir karar vererek eşinin organlarını bağışladı. Yapılan koordinasyon görüşmelerinin ardından gerçekleştirilen ameliyat ile Ökmen`in karaciğeri Bursa Acıbadem Hastanesi`nde bekleyen hastaya, bir böbreği Bursa Uludağ Üniversitesi`nde bekleyen hastaya, diğer böbreği Bursa Acıbadem Hastanesi`nde bekleyen hastaya ve korneaları ise Bursa Uludağ Üniversitesi`nde bekleyen hastaya nakledilmek üzere alındı.
 
Çanakkale Organ Nakil Koordinatörü Uzm. Dr. Azem Ülkü, Ökmen ailesinin çok önemli bir karar verdiğini söyledi. Çanakkale`de son 5 günde ikinci organ bağışının yapıldığını belirten Ülkü; “Ökmen ailesinin duyarlılığı örnek teşkil ederken, organ bağışında Çanakkale`de il olarak örnek il olmaya devam ediyor. Bu yıl 30. organ naklini de böylece gerçekleştirmiş olduk. Rahmetli Özer Ökmen`in eşi Tülay Ökmen`e ve çocuklarına, aldıkları bu karar için teşekkür ediyorum” dedi.
Paylaş