On Numara (Yusuf Eroğlu)

Problemlerle dolu bir Futbol sezonunu geride bıraktık. Bir çok konu futbolun önüne geçti. Taraftar yapılanlardan dolayı futbol oyunundan soğudu. Milleti birbirlerine düşman ettiler.

972
Galatasaray’ı kutluyoruz
Fenerbahçe ile berabere kalarak şampiyonluk ipini göğüsleyen Sarı-Kırmızılıları tebrik ediyoruz. Daha önce 34 haftalık bir maraton sonucund, en yakın rakibine 9 puan fark atarak ligi bitirmişlerdi. Süper final denilen bu nafile mücadeleyi de başarı ile tamamlayarak 18. şampiyonluğa ulaştılar. Yıl boyunca bin bir türlü sıkıntı ile uğraşıp yine de finale kadar gelen Fenerbahçe’yi de yürekten alkışlıyoruz. Gönüllerin şampiyonu olmuşlardır. Nitekim müsabaka sonunda taraftarlar,”Sizinle gurur duyuyoruz” diye slogan atmışlardır. Gönül isterdi ki, Fenerbahçe taraftarı, Sarı Kırmızılıları da tribüne çağırarak alkışlasınlar. Lakin birkaç kendini bilmez taraftar müsveddesi, neyin peşinde olduklarını dahi bilmeden kırıp dökmüşlerdir. Peki, Galatasaraylıların suçu nedir? Yenilmedikleri için mi suçludurlar? Yoksa bir yılın getirdiği stres midir? Ne olursa olsun bu tavır spora yakışmadığı gibi, şampiyonluk yolunda ter döken insanların da emeğine saygısızlıktır.
 
Süper Final olmasın
Şimdi, Fenerbahçe’nin tek hedefi kalmıştır. Kupa finalini kazanmak. Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi, iki kupayı alamasa da Fenerbahçe çok büyük bir iş başarmıştır. Haysiyet mücadelesi vermiştir. Umut ediyoruz ki, önümüzdeki sezon bu karmaşa yaşanmaz. “Süper Final” diye bir uygulama yapılmaz. Aklın yolu birdir. Demirören federasyonu güzel işler yapmıştır. Sezon planlamasında bu konunun dikkate alınacağı umudunu taşıyoruz.. Problemlerle dolu bir Futbol sezonunu geride bıraktık. Bir çok konu futbolun önüne geçti. Taraftar yapılanlardan dolayı futbol oyunundan soğudu. Milleti birbirlerine düşman ettiler. Peki, kim bu işten nemalandı?Kimler zarar etti?Aslına bakarsanız, bu söylentiler Türk futboluna zarar vermiştir. Haysiyet mücadelesi yapan futbolcuları, maddi ve manevi olarak her şeylerini kulüplerine veren yöneticileri yaralamıştır. Kabus gibi bir yılın sona ermesinden dolayı mutluluk duyuyoruz. Şampiyon olan Galatasaray’ı ve Onur mücadelesi veren Fenerbahçe’yi yürekten kutluyoruz.
 
Sağlıcakla kalınız.
Paylaş