On Numara (Yusuf Eroğlu)

Trabzon’dan, kararsız bir hakeme, taş ve sopaya rağmen üç puan çıkardılar. Ne yapılırsa yapılsın bu takımı öldüremiyorlar. Futbolcular ve camia her müsabakada, ellerinden geleni yapıyor...

446
Milenyum derbisi !
Hafta sonu nefesler tutulacak. Bir yıllık uğraşın sonucu ortaya çıkacak. Birisi sevinip, diğeri üzülecek. Futbol bu işte. İki tarafta sevinemiyor. Bu önemli müsabakada taraflardan birisi, normal lig süresini 9 puan farkla bitirmiş Galatasaray. İşin başından beri, bu play-off denilen ucubeye karşı olduğumuzu deklere ettik. Nafile uğraş dedik. Mehmet Ali Aydınlar’ın “Türk futboluna yaptığı işkence” diye nitelendirdik. Adamlar 34 maç sonunda açık ara şampiyonluğu göğüslemişler. Şimdi son maçta kaybederlerse bunun adı ne olur?
 
Derbi ile ilgili görüşlerimizi anlatacakken, nerelere geldik. Dedik ya. Yapılanlar futbolun önüne geçti. İnsanlar birbirlerine düşman edildi. İş kan davası haline getirildi. Yazık. Hafta sonu kim kazanır? sorusuna gelince şunu söyleyebiliriz. Artık, bu saatten sonra kimin kazandığı pek de önem arz etmiyor.
 
Ya Fenerbahçe!
Adamların ellerinden şampiyonlar ligi hakkı alındı. Elit futbolcuları, küme düşme tehlikesine karşı takımı tek edip gittiler. Medya, basın üstelerine geldi. Tu kaka edildiler. Süper finalin başında santraforları sakatlanıp sezonu kapattı. Alex derseniz üç maçtır oynamıyor. Trabzon’dan, kararsız bir hakeme, taş ve sopaya rağmen üç puan çıkardılar. Ne yapılırsa yapılsın bu takımı öldüremiyorlar. Futbolcular ve camia her müsabakada, ellerinden geleni yapıyor.. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, eksile, eksile, sakatlana sakatlana, başkanları hapiste olmasına rağmen, bir çok takımın canını yaka, yaka futbol sezonunun sonuna iki final ile geldiler.
 
Bu iki finali de kaybedip sıfır çekebilirler. Ancak, bu takım olağanüstü bir işi başarmıştır. Suçlamalara karşı başkaldırmıştır. Haysiyet mücadelesi sergilemiştir. Aykut Kocaman ve talebeleri tarihe geçmişlerdir.. Şimdi; size göre, derbinin sonucu ne olur’un önemi kaldı mı ? Bir yanda, 34 haftada en yakın rakibine 9 puan fark atan bir ekip. Öte tarafta küllerinden yeniden doğan bir Fenerbahçe. Kim kazanırsa kazansın, kim şampiyon olursa olsun sonuçta her ikisini de kazanmış sayacağız. Tek dileğimiz, böyle kötü bir sezonun bir daha yaşanmamasıdır.
 
Millet futboldan soğumuştur. Bir haftada yapılan  üç dört derbi müsabakası, işin tadını kaçırmıştır. Futbolcular akşam yatıp, sabah kalktıklarında aynı takımlara karşı top oynamışlardır. Hangi akıllı bunu icat etmişse, Nobel ödülüne aday gösterilmelidir !. Sonuç olarak, ligin son maçında her iki takımın da kendilerine yakışır bir futbol sergilemeleri en büyük arzumuzdur. Sarı Kanaryalar ve Sarı Kırmızılılar’a başarılar diliyoruz.
 
Sağlıcakla kalınız.
Paylaş