On Numara (Yusuf Eroğlu)

Anlı şanlı yorumcular, bu işin şans olduğunu, hatta Allah’ın yardım ettiğini söylediler. Hiç bir Allah’ın kulu, Aykut Hoca’nın dersine iyi çalıştığını, Galatasaray’a karşı nasıl oynamak gerektiği konusunu çözdüğünü anlamadılar.

496
Yorum Yok!
Yorum yoksa, ne var? İlla ki bir şey mi olmalı? Yok işte. Zaten başımıza ne geldiyse bu yorumlardan geldi. Eskiden bir Kamyon’cu reklâmı vardı. Şöyle diyordu; “Ağzı olan konuşuyor”. Bizim memlekete mahsus olarak yorumcu bolluğu yaşanıyor. Biliyorsunuz. Cüneyt Çakır Barcelona-Chelsea müsabakasını yönetti. Tam puan aldı. Bizler de bir futbol adamı olarak, naçizane takdir ettik. Ekibiyle birlikte uyumlu bir yönetim sergiledi. Ağzı olanların bazıları soruyor. Peki, bu Cüneyt Çakır Türkiye’deki maçaları niye böyle yönetmiyor?. Kim diyor bunu? Kim diyorsa halt ediyor. Hakem aynı hakem. Kurallar  aynı kural. Ancak, Türkiye’de, Dünya’da eşi benzeri görülmeyen bir yorumcu furyası var. Al ileri ver geri. Yok efendim faul varmış ta vermemişmiş. Bu güzide hakemimizi yargılayan kimler?. İki futbol eskisi. Üç hakemlikten atılma adam. Dünya markası haline gelen ve  gururumuz  olan bu hakemimiz hakkında bilgiçlik taslamak için,en az onun kadar bilgili olmak gerekmez mi?. Ötesini bilmeyiz. Ne demişler, “Dinime küfreden bari Müslüman olsa”. Kim ne derse desin. Bu yorumlar; al iler ver geriler Türk futboluna zarar veriyor...
 
 
Ders çalışma!
Fenerbahçe, Galatasaray’ı kendi evinde yendi. Her ne kadar bu müsabaka geride kaldıysa da, orada yaşananlar futbol literatürümüze girdi. Fenerbahçe hiç korner kazanmadı. Topa sahip olma oranları arasında büyük bir uçurum vardı. Yine bu anlı şanlı yorumcular, bu işin şans olduğunu, hatta Allah’ın yardım ettiğini söylediler. Hiç bir Allah’ın kulu, Aykut Hoca’nın dersine iyi çalıştığını, Galatasaray’a karşı nasıl oynamak gerektiği konusunu çözdüğünü anlamadılar.
 
Bu konuda, çok taktir ettiğimiz Galatasaray sempatizanı Turgay Renklikurt hocamız güzel bir analiz yaptı. Dedi ki, “Galatasaray’ı yenmek için, onun oyununu bozmak ve süratini azaltmak lazım. Fenerbahçe bunu yaptı. Oyunu soğuttu. Sabırlı oldu. Bulduğu iki pozisyonu da golle sonuçlandırdı. Aykut hoca dersini iyi çalışmış. Galatasaray’ı nasıl yeneceğini bulmuş”..
 
Akıllı insanlar nasıl analiz yapıyorlar, görüyorsunuz. Bizim yorumculara baktığınızda, Fenerbahçe’nin oyuna hiç dahli yok. Kuş taşa değmiş ve kazanmışlar. Var mı öyle üç köfte beş kuruşa?.
 
Bu müsabakada çok iyi bir performans sergileyen Bekir’in söylediklerine bir bakınız. “Galatasaraylı Elmander’in oynadığı bütün takımlardaki müsabakalarının kasetlerinden, yarım saatlik bir CD yaptırdım. Günlerce izledim. Onu nasıl marke edeceğimi öğrendim. Nitekim; maçta da adım attırmadım” Sonuç olarak, ortaya çıkan şudur. Aykut hoca ve futbolcular derslerini iyi ezberlemişler ve sınıfı geçmişler. Tabi ki bu arada “yorumcu” diye geçinenler de sınıfta kalmış. Allah, Fenerbahçe’ye yardımcı olduğu gibi!, rakiplerinin de yardımcıları olsun, ne diyelim.
 
Bahar Bayramınız kutlu olsun. Sağlıcakla kalınız.
Paylaş