On Numara (Yusuf Eroğlu)

Seviniz ya da sevmeyiniz. Niyazi Önen gerçeğini göz ardı edemezsiniz. Bu şehre Süper lig heyecanı yaşatmış bir gönül adamına, kuru bir teşekkürü çok görmemek gerekiyor.

389
Teşekkürler, Sayın Önen !
Son günlerde sayın Niyazi Önen’le ilgili konuşmalar gündeme oturmuş durumda. Biz, onu sanayici kimliğiyle değil de, Çanakkale futboluna yaptığı katkılarla irdeleyeceğiz. Keza, bir sanayici olarak, binlerce insana iş verdiği gerçeğini de göz ardı etmeden.  Ayrıca, Dardanel adıyla bir Dünya Markası yaratmak, her babayiğidin harcı değil. Çanakkale futbolunun, yaklaşık son 25 yılına damga vurdu. Milyonlarca dolar harcayarak Dardanelspor’u marka haline getirdi. Alt yapının nasıl yapılacağı konusunda, Türkiye’ye örnek oldu. Bu düşüncelerimiz, bizim şimdiki değer yargılarımız değil.
Yıllardır hep aynı yerde ve aynı bakış açısındayız. Seviniz ya da sevmeyiniz. Niyazi Önen gerçeğini göz ardı edemezsiniz. Bu şehre Süper lig heyecanı yaşatmış bir gönül adamına, kuru bir teşekkürü çok görmemek gerekiyor. Sayın Önen, yaptığı basın toplantısında, “Ben kimseden para pul istemiyorum. Teşekkür etsinler yeter” demişti. Bizim de bu yazıyı yazmamızın ana sebebi budur. Kimse teşekkür etmese de yıllarını, tam 45 yılını futbola vermiş birisi olarak kendisine teşekkür ediyoruz. Onun gibi spora önem veren iş adamlarının çoğalmasını arzu ediyoruz. Futbol büyük bir sektör oldu. Arkasında güçlü şirketlerin olduğu kulüpler, büyümekte ve ayakta kalabilmektedir. Bu yüzden, bu işe gönül veren insanları manevi de olsa desteklemek sporseverlerin görevi olmalıdır.
 
Dardanelspor
Sezon başında yapılan operasyon tuttu.. Transfer yapılmada alt yapıdan gelen gençlerle başarılı olundu. Çoğu insan, “Bu maya tutmaz. Takım küme düşer” diye eleştiri yaptı. Ümitsizliğe kapıldı. Ancak,  sonuçta Dardanelspor, sabırla, bir takım olmayı başardı.. Klasmandaki yeri pek de önemli değil. Takım ruhu yaratıldı. Özgüven sağlandı. Tabidir ki, burada en önemli pay, Tamer Tuna’ya ve alt yapıdaki gençlere güvenen, onlara yetki ve sorumluluk veren Sayın Niyazi Önenin oldu.. Bu güveni boşa çıkarmayan  Tamer Tuna’yı ve futbolcuları yürekten kutluyoruz.  Başarılarının devamını diliyoruz. Başta da söylediğimiz gibi Niyazi Önen Çanakkale’nin bir gerçeğidir. Hiç kimsenin onu bir kalemde silmesi mümkün değildir. Elbette bazı yanlışları olmuş olabilir. Ne diyelim ki, O kadar kusur Kadı kızında da olur..Sonuç olarak; biz sayın Önen’e yaptıkları için teşekkür ettik. Sıra bu firmadan yıllardır ekmek yiyen insanlarda. Çanakkale denilince önce kahramanlık, sonra da Dardanel geldiğinin şuurunda olanlarda. Türkiye’de, Süper ligden başlayarak, her takımda Dardanelspor patentli bir iki futbolcunun olduğunu bilen futbol adamlarında. Geliniz,  Çanakkale’ye ve Türk futboluna çok şey kazandıran başkanımıza, sahip çıkıp hep birlikte teşekkür ediniz.
 
Yazımızı, Ulu Önder Atatürk’ün bir sözü ile noktalıyoruz, “Bütün millet ve memleket evlatlarını, sportmen yapabilmek için sarf edilen çalışmanın ehemmiyet ve kutsiyeti aynı derecede kıymetli ve mühimdir”
 
Sağlıcakla kalınız.
Paylaş