On Numara (Yusuf Eroğlu)

Cim-Bom-Bom bileğinin gücü ile bu hakkı elde etti. Niçin altı müsabaka daha yapsınlar ki? Ne faydası olacak?. Play-Off olacak Play-Boş. Yalan mı?...

416
Play-Boş!
Mehmet Ali Aydınlar Federasyonu’nun Türk futboluna hediyesi olan Play-Off, baş ağrıtmaya devam ediyor. Keza, böyle bir ucube yaratmak, ancak böyle bir yönetime yakışırdı.
 
Sevin ya da sevmeyin. Taraftarı olun olmayın. Galatasaray bu yıl çok iyi futbol oynuyor. İnanmışlar. Şu anda, normal olarak şampiyonluğa ulaşmış durumdalar. Yani lig 34 hafta ile sınırlı olsaydı, ipi göğüslemiş olacaklardı. Cim-Bom-Bom  bileğinin gücü ile bu hakkı elde etti. Niçin altı müsabaka daha yapsınlar ki? Ne faydası olacak?. Play-Off olacak Play-Boş. Yalan mı?. “Yayıncı kuruluş para kazansın” diye yapılan bu uygulama, Türk futbolunu baltalamaktan başka fayda sağlamamıştır. Bu belayı futbolumuzun başına saranlar, tez elden çare bulmalıdırlar.
 
Demirören!
Futbol Federasyonu başkanlığına seçilen Sayın Yıldırım Demirören’in, göreve hızlı bir şekilde başladığını söyleyebiliriz. Ayrıca, bazı futbolcuların ve Teknik Direktörlerin tedbirlerinin kaldırılması da yerinde olmuştur. Adamların suçu sabit olmadan, eski federasyon bu arkadaşları yasaklı ilan etmiş, görev yapmalarını engellemiştir. Şimdi yapılan doğrudur. Bir haksızlık giderilmiştir. Zaten, Mehmet Ali Aydınlar Federasyonu,  başta Fenerbahçe olmak üzere herkesin şike yaptığına inanmıştı. Bu düşünceyi UEFA’ ya taşımış, itibarımızı beş paralık etmişti. Atalarımız “Her işi ehline veriniz” diyerek ne güzel söylemişler.
 
Şaban’a yol verildi!
Torinolu Şaban’ın, bir yayın kuruluşunda yorumculuk yapması mahkemeye taşınmıştı. Mahkeme, Milletvekillerinin Özel şirketlerde çalışabileceklerine karar vermiş. Zaten kimsenin bunun aksini iddia ettiği yok ki. Bizim itirazımız, yapılan bu işin etik olmadığıdır. Her şeyden önce yapılan bu uygulamanın ayıp olduğudur. Sayın Şaban ihtiyacı olan, ekonomisi bozuk birisi de değildir. “Hadi ihtiyacı var” diye düşünülse, adam ne yapsın, ekmek parası denilip geçiştirilebilirdi. Ancak Torinolu Şaban, Türkiye’nin gelmiş geçmiş futbolcular arasında en çok kazananların başında yer alıyor. Bu ayıp, golcü futbolcumuzun itibarını, vatandaş nezdinde sıfıra indirmiştir.
 
Yine de dua edelim.Bu zat-ı muhterem ya Spor Bakanı olsaydı?. O zaman da  ”Büyüklerim bilir” mi diyecekti?
 
Sağlıcakla kalınız.
Paylaş