On Numara (Yusuf Eroğlu)

İstanbul Milletvekili Hakan Şükür; 1 ve 2 Şubat 2012 tarihleri için TBMM. Başkanlığı’na mazeret bildirmiş. Şükür, televizyon programına katıldığı 4 Ocak 2012 tarihinde ise TBMM Başkanlığı’na hiçbir mazeret bildirmemiş. Anlayacağınız, televizyonda yaptığı program için, seçim bölgesindeki ziyaretlerini bahane etmiş.

288
Fatih’in Fedaisi!
“Kara Murat” diyeceğimizi zannetmeyiniz. Bu fedai başka bir fedai. Torinolu Şaban’ın badigard’ı. Millet’in oyları ile TBMM’ye girip, futbol yorumculuğundan kalan boş zamanlarını, Milletvekili olarak geçiren bu kardeşimizin, bir kavga vesilesiyle Meclis’te fedailerle dolaştığı ortaya çıkmış. Meclis çalışmaları sırasında iki parti milletvekilleri birbirine girince, futbol yorumcusu Şaban’ın danışmanı da iktidarın fedailiğine soyunmuş. Bir muhalefet vekilini yumruklamış. Böylece, bu güne kadar hiçbir yasama faaliyetinde adı geçmeyen bu futbol yorumcusunun adı da gündeme gelmiş.  Aslında eleştirilecek en önemli mesele, bu danışmanın komisyon toplantısında ne işi olduğu ve bu cüreti nereden aldığıdır.
 
Mazeretim var “Yorumcuyum ben”
TBMM’nin izin takip çizelgesine göre; İstanbul Milletvekili Hakan Şükür; 1 ve 2 Şubat 2012 tarihleri için TBMM. Başkanlığı’na mazeret bildirmiş. Şükür, 1 Şubat tarihli izin başvurusunda “İstanbul’da daha önce planlanmış resmi temas ve görüşmelerim münasebetiyle genel kurul çalışmalarına üzülerek katılamayacağım” ifadesine yer verirken, 2 Şubat 2012 tarihli dilekçesinde “Seçim bölgemde ziyaret ve temaslarda bulunacağımdan Genel Kurul çalışmalarına katılamayacağım” demiş. Şükür, televizyon programına katıldığı 4 Ocak 2012 tarihinde ise TBMM Başkanlığı’na hiçbir mazeret bildirmemiş. Anlayacağınız, televizyonda yaptığı program için, seçim bölgesindeki ziyaretlerini bahane etmiş. Yine TBMM belgelerine göre; Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi olan Şükür’ün bu komisyonun çalışmalarına katılmadığı günler ise “20.10.2011(Mazeretli), 04.01.2012 (Mazeretsiz), 18.01.2012 (Mazeretsiz)” şeklinde sıralanıyor. Şükür, 1 Şubat akşamı Galatasaray - MP Antalyaspor, 2 Şubat akşamı da Samsunspor - Fenerbahçe ve Beşiktaş - Mersin İdmanyurdu maçlarından sonra Lig TV’de Şansal Büyüka ile programa katılmıştı.
 
Okuyucularımızdan bazıları ,”yahu bu Şaban’a taktınız” diyerek serzenişte bulunacaklardır. Bulunsunlar. Canları sağolsun.  Ancak, bu arkadaşımız yaptığı hangi anlayışa sığar?. Bunu da sorgulasınlar. Sen vatandaşın oyunu al. Meclis çatısı altında onların haklarını savunmak için söz ver. Sonra da arada sırada uğra. Yorumculuk yaparak aylık 150.200.00 Tl yi cebe indir. Bunu tasvip etmek, abesle iştigalden başka bir şey değildir. Ne diyebiliriz ki. Gevheri’nin şu şiiriyle sözlerimizi noktalayalım.
 
Sağlıcakla kalınız.
 
Hey ağalar zaman azdı
Düşmüşe dil uzar oldu
Küllükte sürünen eşek
Cins atla yarışır oldu
 
Palas üstünde yatmayan
Bıyığ`na pala batmayan
Porsuk ardından yetmeyen
Ceylana erişir oldu
Gevheri der işler hata
Katırlar baskındır ata
Olur olmaz maslahata
Çocuklar karışır oldu
Paylaş