On Numara (Yusuf Eroğlu)

Demirören’in BJK kulübünün eski başkanı olması, Türk futboluna negatif değil, pozitif etki yapacaktır. Hiç kimse, taraf tutulur endişesine kapılmasın. Hak, hukuk adalet kollanacaktır. Türk futbolunun başına ilk defa, kendi içinde çok deneyimli birisi gelmiştir.

329
Aklın yolu birdir!
“Bu memlekette işi bilen, üstat insanlar niye göreve getirilmez?” diye yıllarca ah vah etmişizdir. Kimi zaman böylelerine görev verilmemiş, bazen de bu insanlar göreve talip olmamışlardır. Parlamento’da bulunan 500 Milletvekili, kendi içinden birini Cumhurbaşkanı seçememiştir. Aralarında bu işe layık kimse bulamamışlar mıdır dersiniz? Hayır. Dışardan birilerinin olması, gelenek haline getirilmiş. Yok, efendim, “İçimizden birisi olursa Parti Rozeti’ni çıkarıp atar mı?”  gibi ham düşüncelerle bu oluşum engellenmiştir. Kendi başına, res’en aday olmaya kalkışanlar, dövülmüştür.
 
Futbolun başına da, yıllardır hep bu sektörün dışından insanlar getirilmiş, kulüpleri sırlarında taşıyan insanlar saf dışı bırakılmıştır. Bir Allah’ın kulu da çıkıp,”Yahu. Türkiye’de şu kadar takım var. Yıllarca hizmet etmiş idareciler mevcut. Niçin bunlardan birisini futbolumuzun patronu yapmıyoruz?” diye sormaz. Yine, Cumhurbaşkanı seçimindeki gibi,”Kulüp rozetini çıkarabilecek mi?” diye engel olurlar. Rahmetli Turgut Özal, bu taassubu ortadan kaldırınca, diğerlerinin de önü açılmış oldu. Bu gelişimin sonucunda, nihayet futbolumuz da kendi içinden birisini başına getirmiş oldu.
 
Demirören şanstır
Yıldırım Demirören Türk futbolu için bir şanstır. Deneyimlidir. Paylaşımcıdır. Ahlaklıdır. Her şeyden önce takımların problemlerini yakinen bilmektedir. Türk futbolu, Mehmet Ali Aydınlar başkanlığında talihsiz bir dönem yaşamıştır. Hiç kimse,”Adamlar geldiğinde Şike dosyasını önlerinde buldular” demesin. MAA yönetimi basiretsiz davranmıştır. İnsanları futboldan soğutmuştur. Tutarsız davranışlar sergilemiş, UEFA nezdinde de itibarımızı zedelemişlerdir.
 
Demirören’in BJK kulübünün eski başkanı olması, Türk futboluna negatif değil, pozitif etki yapacaktır. Hiç kimse, taraf tutulur endişesine kapılmasın. Hak, hukuk adalet kollanacaktır. Türk futbolunun başına ilk defa, kendi içinde çok deneyimli birisi gelmiştir. Belki daha önceleri, ucundan kenarından bu işe bulaşmış insanlar görev almış olabilir. Ancak, bu gün gelinen nokta milat olarak anılacaktır. Demirören’i herkes desteklemeli yardımcı olmalıdır. Türk futbolu birlik ve beraberlik içinde düze çıkacaktır. Bazı fanatik kulüpler, hala yeni başkanı hazmedemediklerini çeşitli ortamlarda dile getirmektedirler. Onlar denizde bir katre sudur. Bunların yaptıkları oyun bozanlıktır. Haksız kazanç elde etmeye yönelik çalışmalardır. Ama, kazanan çoğunluk olacaktır. Gerisi, laf-ü güzaftır.Yeni yönetime başarılar diliyoruz. Onlara güveniyoruz. Delegeler Demirören’i,bu göreve layık görerek, Taht’a çıkarmışlardır. Üstelik ekseri çoğunlukla..
 
Ünlü Komutan  Napolyon ne güzel söylemiş,”Milletsiz taht, bir parça kadife ile örtülmüş dört tahta parçasından başka bir şey değildir”. Millet, Yıldırım Demirören’in arkasındadır..
 
Sağlıcakla kalınız.
Paylaş