On Numara (Yusuf Eroğlu)

Efendim. Ligler ertelenince yayıncı kuruluş mızıkçılık yapıp, “zarar ediyorum” gerekçesi ile sözleşmeyi iptal etmeyi düşünmüş. Bunun üzerine MAA koalisyonu “Aman yapmayın. Biz bir yolunu bulup. Sizlere para kazandırırız” diyerek Play-Of f formülü hayata geçirmişler.

420
Play-Off mu,  Play-Out mu?
MAA Federasyonu’nun, Türk futboluna yaptığı kötülüğü, bir önceki yazımızda anlatmıştık. Anlatmadığımız başka bir konuyu, bugün gündemimize taşıyacağız. Bilindiği üzere, Süper Ligin sonunda ilk dört takım Play-Of ‘a kalacak. Bu ucubenin nereden çıktığını biliyorsunuz. Bilmiyorsanız söyleyelim. Efendim. Ligler ertelenince yayıncı kuruluş mızıkçılık yapıp, “zarar ediyorum” gerekçesi ile sözleşmeyi iptal etmeyi düşünmüş. Bunun üzerine MAA koalisyonu “Aman yapmayın. Biz bir yolunu bulup. Sizlere para kazandırırız” diyerek Play-Of f formülü hayata geçirmişler. Bizim anlı şanlı kulüplerimiz de, nasıl olmuşsa ses çıkarmamışlar. En büyük sıkıntı da burada. Niye itiraz etmemişler. Nasıl kabul etmişler anlamak mümkün değil. Gündemde, şikeden dolayı, Play-Of’tan önce ve puan silme meselesi var. Ortalık iyice karışacak.
 
Ne olacak?
Şu anki puan cetveline bir bakalım. Galatasaray ilk sırada. Diyelim ki, hali hazırdaki sıra bozulmadı. İkinci basamaktaki  Fenerbahçe’nin puanları silindi. Oldu Play-Out. Üçüncü sıradaki Beşiktaş’ın da öyle. Arkadan Trabzonspor geliyor. O da gitti. Arada Gençlerbirliği var. O elde kalsın. Daha sonra Sivasspor, Eskişehirspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor geliyor. Bunların da puanları silindi, Play-Of’a kalamadılar. Şimdi katılacakları sıralayalım. Galatasaray, Gençlerbirliği, Kayserispor, Mersin İdman Yurdu. Statü gereği takımların o günkü puanlarının yarısı alınacak. Cim Bom’un şu anda 57 puanı var. Yaklaşık ikiye bölersek 30 puanla başlayacak. Katılacak diğer takımlar da bu performanslarını sürdürürlerse, Gençlerbirliğinin 22 puanı, Kayserispor’un 16 puanı, Mersin İdman Yurdunun 16 puanı olacak. Peki, Galatasaray o zamana kadar arayı iyice açıp aradaki puan farkını 20-25’e çıkaracak olursa ki, bu ihtimal çok büyük, ne olacak?.. Sonuçta, her takımın oynayacağı 6 müsabaka var. Toplam 18 puan eder. Peki Galatasaray 20 puan fark yapmışsa, Play- off neye yarayacak?. Play off, Play- out olacak. Üstelik yayıncı kuruluş ta avucunu yalayacak. Delinin birisi, kuyuya bir taş atmış, elli akıllı çıkaramamış!. Sağlıcakla kalınız.
Paylaş