On Numara (Yusuf Eroğlu)

Son oynanan derbide, taraftarlara biber gazı sıkılmış. Biz bu hale nasıl geldik? Stadı yakacak kadar gaddarlaşan insanlar ne yapmak istiyor?

381
Fair-Play Lütfen!
Futbolumuzu zehirlediler. Maç seyretme zevkimizin içine ağu kattılar. Sporda şiddet yasası çıktı. Olaylar daha da şiddetlendi. Maç seyretmeye gidenler ana babalarıyla helalleşiyorlar. Çünkü savaşa gidiyorlar. Bu atmosferi yaratan “Türk futbolunu yönetemeyenler”, artık ellerini buradan çekmelidirler. Siyaset de, bu sektörü kendi haline bırakmalıdır.
 
Son oynanan derbide, taraftarlara biber gazı sıkılmış. Biz bu hale nasıl geldik? Stadı yakacak kadar gaddarlaşan insanlar ne yapmak istiyor? Eskiler çok iyi bilirler. Futbolcular da, taraftarlar da sarmaş dolaş gezerlerdi. İşin bu hale gelmesinde herkesin suçu var.. Koca, koca adamlar Tv lerin başına geçip kavga ediyorlar. Daha müsabaka başlamadan, bunları seyreden taraftarlar, üç gün önceden bileniyorlar. Öncelikle yapılması gereken, bu gibi programların yasaklanmasıdır.
 
Biraz dikkat!
Türk futbolunun kurtuluşu, öncelikle kaliteli yöneticilerin gelmesine bağlıdır. Artık okul mu açılır, kurs mu düzenlenir, sınav mı yapılır. Her neyse. Kulüp başkanlarının bazılar yangına körükle gidiyorlar.Rakiplerine inceden inceye hakaret ediyorlar. Koca Bakan çıkıp ”İnce ayar yapıyoruz” derse bu işin sonu nereye varır.. İmam, cemaat meselesi!. Yarışma, rekabet elbette olacak. Ancak bunu; geleneklerimizi, kültürümüzü, insanlığımızı unutarak yapmamalıyız. Rakibimizi, yenilmesi şart olan kurbanlık koyun gibi görmemeliyiz. Yakıp yıkmakla, küfürle bir yere varılamayacağı gün gibi ortada. Peki bu kavga niye?.
 
Paylaşamadığımız nedir?
Hoşgörüyle söz dese
Nasip olanı yese
Pay’a razıyım neyse
 
Kavga dövüş olur mu. Herkes, hakkına hukukuna razı olmalıdır.
 
Yazımızı bir atasözü ile noktalayalım. ”Barışı sevin. Kini ve kavgayı bir tarafa atın. Çünkü bunlar, bütün kötülüklerin anasıdır”
 
Sağlıcakla kalınız.
Paylaş