On Numara (Yusuf Eroğlu)

Şimdi ne olacak diye merak edenler var. Hiç bir şey eskisinden daha kötü olmaz. Merak etmeyiniz. Yapılacak iş Haluk Ulusoy’un ikna edilmesidir. Türk futbolunu bu durumdan kurtaracak tek adamdır.

420
Kaos mu?
Ne kaosu? Türk futbolu karmaşadan, belirsizlikten kurtuldu. TFF yönetimi, göreve geldiğinden beri, sergilediği tutarsızlıklarla, “Guinness  Rekorlar Kitabına” girecek kadar hata yaptı. Bazı malum çevreler “Efendim Federasyon istifa ederse kaos doğarmış” dediler. Güldürmeyin adamı. Bunların kendisi kaostu zaten. Şike  krizini iyi yönetemediler. Acemilik gösterdiler. Bazı kulüplere karşı ön yargılı davrandılar. Adalet, hak hukuk gözetmediler.. Genel kurul istemeleri, sonun başlangıcı oldu.
 
Her işte bir hayır vardır. Kendi başlarını yediler. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım açıklıyor. Diyor ki “Hastanede Sayın Aydınlar ile görüştüm. Adamda, şike yaptığımız,  fikri sabit haline gelmiş. En küçük bir şüphemiz yok diyor.” O sırada, daha iddianame dahi hazırlanmamış. Bu fikriyatta olan birisinin, UEFA’dan gelen yazıyı görmemesi gayet normal. Kafada bitirmiş işi.. Oysa ki ”Suçu sabit olana kadar herkes suçsuzdur” karinesini göz ardı etmemesi gerekirdi.. UEFA’nın mektubu ortadayken, siz Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi’ne nasıl göndermediniz? Yoksa Trabzonspor için de tavsiye mektubu da yazdınız mı?. Lakin, hoş görmek lazım. Adama yapamayacağı, taşıyamayacağı bir yük verirseniz sonunda böyle bocalar işte.
 
Kim getirdi başa?
Sahi, Futbol Federasyonu’na başkan aranırken, Mehmet Ali Aydınlar ismini terennüm eden var mıydı? Nereden çıktı bu Sayın Aydınlar? Yıllarını futbola adamış o kadar isim varken, bu işadamı kimin aklına geldi? Esas bunu araştırmak gerekir. Yoksa bu, Türk futbolunu çıkmaz bir sokağa sürüklemek isteyenlerin bir oyunumuydu?
 
Şimdi ne olacak diye merak edenler var. Hiç bir şey eskisinden daha kötü olmaz. Merak etmeyiniz. Yapılacak iş Haluk Ulusoy’un ikna edilmesidir. Türk futbolunu bu durumdan kurtaracak tek adamdır. Son yıllarda maalesef Federasyon başkanları atama ile geliyor. Siyaset işe karışmaz, adil bir seçim yapılırsa, Haluk Ulusoy kazanır. Önünde hiç kimse duramaz. Sayın Ulusoy zamanında ona küfredenleri bile, Haluk Ulusoy’u kurtarıcı olarak görüyorlar. Şu günlerde Başkanlık için adı geçen Şenes Erzik, UEFA’ da stratejik bir yer kapmış. Bunu bırakıp gelmesi uygun olmaz. Sayın Başbakan, Şenes beyle bir görüşme yapmış. Neler konuşmuş bilemiyoruz. Ancak, yine bir atama olacak gibi görülüyor.Öyle olursa, da bu işin içinden çıkılmaz.. Yazımızı, bir Ayet-i Kerime ile noktalayalım. (Allah size, mutlaka emanetleri [işleri] ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder.) [Nisa 58].
 
Sağlıcakla kalınız.
Paylaş