On Numara (Yusuf Eroğlu)

Yıldırım Demirören çıkıp ”Fenerbahçe’miz” dedi. Ne güzel söyledi. Adam, Kulüpler Birliği Başkanı. Ne diyecekti ya. Yarın da “Galatasaray’ımız” der. Bunda gocunacak ne var ki?

488
 
Yaşa, Fenerbahçe!
Öyle de, yalnız başına nasıl yaşayacak ki? Bir Beşiktaş, bir Galatasaray, bir Trabzonspor, Bursaspor, Sivasspor olmasa Fenerbahçe’nin çok yaşamasının ne anlamı kalır ki? Futbol  hep birlikte güzel. Türkiye’de bunu anlayamayan, bu gerçeği kavrayamayan ya da kabullenemeyen futbol tutkunları var.
 
Yıldırım Demirören çıkıp ”Fenerbahçe’miz” dedi. Ne güzel söyledi. Adam, Kulüpler Birliği Başkanı. Ne diyecekti ya. Yarın da “Galatasaray’ımız” der. Bunda gocunacak ne var ki? Ancak, Öküz altında Buzağı arayanlar, fesatlık yapmaya devam ediyorlar. Teşekkürler sayın başkan. Birilerine Fair-Play dersi verdiniz. Elbette, sahada rakip olarak,  kıran kırana mücadele edeceksiniz. Lakin, hepiniz aynı gemidesiniz. Su alırsa, birlikte batacaksınız. Bu gerçeği göz ardı edemezsiniz.
 
Beşiktaş Başkanı’nı yürekten kutluyoruz. Yarın Bursaspor’umuz da dese yine alkışlayacağız. Sayın Demirören, şerefli ikinciliklerden ve 8-0 dan da bahsederek, “Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil” diyor ve devam ediyor,”Galatasaray taraftara oynuyor. Türk futbolunun geleceği ile ilgili kaygı taşımıyor. Olgunlaşalım artık. Formalarımızı çıkartalım”
 
 
TFF Genel Kurulunda, “Fenerbahçe’miz” diyerek bazı malum kesimlerden tepki alan Yıldırım Demirören, açıklama yaparak şunları söylüyor:
”Ben kürsüde Kulüpler Birliği Başkanı olarak görüşlerimi açıkladım. Türk futbolu zor bir süreçten geçiyor. Biz, birlik olmak zorundayız. Bu süreçte Beşiktaş da, Fenerbahçe de,Trabzonspor da bir bütün olmak zorunda. Bu yüzden “Fenerbahçe’miz” dedim. Gelinen noktada, bu tarz aksi yöndeki eleştirileri anlamakta güçlük çekiyorum. Bizim dediğimiz, Türkiye’de futbolu nasıl kurtarırız, kulüplerin içinde bulunduğu bu zorlu süreci nasıl geçeriz  düşüncesidir”.
 
Haklısınız sayın başkan. Bu eleştirileri anlamakta bizler de güçlük çekiyoruz. Kan davası güdercesine, düşmanca tavır takınanlar, her şeyden önce kendi takımlarına zarar verdiklerini anlamıyorlar. Bütün blokların, duvarların yerle bir olduğu günümüzde, hala ayırımcılık peşinde olanları anlamak elbette zor. Lakin, toplum içinde yaşamanın, aynı gayeye hizmet etmenin şuurunda olmayanlardan aksini beklemek abesle iştigal olur. Ünlü düşünür Konfiçyus’un bir sözü ile yazımızı noktalayalım. “Karanlığa söveceğine, kalk bir mum yak”
 
Sağlıcakla kalınız.
Paylaş