On Numara (Yusuf Eroğlu)

TFF kendi kazdığı kuyuya düştü. Küme düşürme, puan tenzili hepsi Futbol Federasyonu’nun yetkileri dahilinde olan konular. İşin içinden çıkamayınca, topu Genel Kuru’la atmayı yeğlediler. Oradan çıkan olumlu karar sonrası da, “Bakınız. Bizler yetkimiz olduğu halde tek başımıza karar vermedik. Sizlere sorduk. Bu yüzden puanları sildik” diyeceklerdi.

522
TFF küme düştü!
Ava giden avlanır misali, TFF kendi kazdığı kuyuya düştü. Küme düşürme, puan tenzili  hepsi Futbol Federasyonu’nun yetkileri dahilinde olan konular. İşin içinden çıkamayınca, topu Genel Kuru’la atmayı yeğlediler. Oradan çıkan olumlu karar sonrası da, “Bakınız. Bizler yetkimiz olduğu halde tek başımıza karar vermedik. Sizlere sorduk. Bu yüzden puanları sildik” diyeceklerdi. Ama, evdeki hesap çarşıya uymadı. Elindeki bombayı kulüplerin kucağına bırakmayı planlayan Federasyon,bu kez bombayı kendi kucağında buldu. Şimdi ne olur? Bu yazının yazıldığı saatlerde hala bir istifa duyurusu yoktu.  Eğer, şu ana kadar istifa etmemişlerse, sıkıntılar daha da büyüyecektir. Türk  futbolunun huzura kavuşmasının önündeki tek engel onlardır. Daha iyi yapacaklara koltuklarını terk edip, müsaade istemelidirler.. Zira, testi su sızdırmaya başlamıştır. Çatlak testi de, su tutmaz.
 
El İnsaf!
Galatasaray’ın nev-i şahsına münhasır Başkanı Ünal Aysal, öyle bir laf etti ki, ortalık ayağa kalktı. Üstelik, en başta itiraz edenler de Galata saray’lılar. Ne demiş Aysal, “25 milyon Galatasaraylı’nın, 20 milyonu Başbakana oy verdi” Hoppala!.  Bir kere Galatasaray’ın 25 Milyon taraftarı yok. İkincisi, 20 milyon Galatasaraylı oy verdi ise diğer taraftarlar kime oy verdi?.  Zaten iktidarın aldığı oy miktarı 21 milyon. Demek ki oyların tamamını Galatasaraylılar vermiş.
 
Bu sözlere kızan taraftarlar, başkana ateş püskürmüşler. “Hepimiz değişik partilere oy verdik. Bir takımın taraftarı olmak ayrı bir şey, siyaset ayrı bir şey” diye açıklama yapmışlar. Birisi kuyuya bir taş atıyor. Elli kişi çıkartamıyor!.
 
Yüksek makamlarda yer tutanların konuşmalarına daha dikkat etmeleri elzemdir. Göz önünde olanlar, hele yüz yıllık çınarları yönetmeye kalkanlar, lafın nereye gideceğini hesap ederek konuşmalıdırlar. Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzon, Antalyaspor, Samsunspor taraftarlarından AKP’ ye oy veren yok mudur?. Laf ola, beri gele. Bakınız;  Konfiçyus ne güzel söylemiş “Susmak, insanı ele vermeyen sadık bir arkadaştır.” 
 
Sağlıcakla kalınız.
Paylaş