On Numara (Yusuf Eroğlu)

Pazar akşamları, maçların özet görüntülerini izlemek için TRT-1’in karşısına geçiyoruz. Konuşmaları dinlememek ve sinirimizi bozmamak için de sesini kapatıyoruz. Sizlere de tavsiye ederiz.

398
At Martin’i!
Futbol yorumcuları milleti canından bezdirdi. O ne tafralar? O ne bilgiçlik taslamalar? Yahu siz kimsiniz? Bu yorumculuk eğitimini nerede aldınız? Kiminiz üç beş yıl topun peşinde koşup emekli oldunuz. Bazılarınız ise beş altı maçta hakemlik yaparak, o koltuklara oturdunuz. Allah aşkına! Sizin televizyon başında; al ileri ver geri yapmanızın Türk futboluna ya da izleyenlere ne faydası var?.
 
Sayın seyirciler. Futbolseverler! Çanakkale diliyle, bu Alav yapan şahısların anlattıklarına inanıyor musunuz? Laf-ü güzaf hepsi. Al Takke, ver külah. Değerli okuyucularımız!. Bunların reyting yapma sebebi sizlersiniz. Artık, gülmek için mi?, yoksa bir şeyler öğrenmek için mi televizyonunuzun başına geçiyorsunuz, bir türlü anlayamadık. Öğrendiğiniz bir şeyler varsa, bize de anlatın da cahil kalmayalım. At Martin’i Debre’li Hasan, dağlar inlesin!
 
TRT
Pazar akşamları, maçların özet görüntülerini izlemek için TRT-1’in karşısına geçiyoruz. Konuşmaları dinlememek ve sinirimizi bozmamak için de sesini kapatıyoruz. Sizlere de tavsiye ederiz.
 
Geçen hafta sonu mutat olduğu üzere geçtik televizyonun başına. Sesini kapattık. Beklemeye başladık. Neyse. Bir maç gösterdiler. Bu arada bir alt yazı. Burak Yılmaz az sonra canlı yayında. Yahu kardeşim, Burak’tan, muraktan bize ne? Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş müsabakaların izleyip işimize bakacağız. Uzattıkça uzattılar. Saat 24.00 oldu, hala Fenerbahçe maçı yok.
 
Allah ıslah etsin, ne diyelim. Önce maçların özetlerini ver, en son kimi çıkaracaksan çıkar.  Millet zaten meraktan ölmüştür. Burak Yılmaz’ı izleyecekler diye!..
 
Atalarımız ne güzel söylemiş, “İlim ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsin. Bu nice okumaktır”
 
Sağlıcakla kalınız.
Paylaş